Борисов и Станишев ще дават отчет за приватизацията на Пловдивския

...
Борисов и Станишев ще дават отчет за приватизацията на Пловдивския
Коментари Харесай

Борисов и Станишев ще дават отчет за приватизацията на Пловдивския панаир

Борисов и Станишев ще дават доклад за приватизацията на Пловдивския панаир, това стана ясно от съвещанието на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с поемането на цялостния надзор на " Международен панаир - Пловдив " АД, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Очаква се двамата да бъдат в петък в Народното събрание по искане на депутати.

На първото си съвещание през днешния ден Комисията реши да изслуша двамата някогашни министър председатели - Бойко Борисов, Сергей Станишев,  Корнелия Нинова, Георги Гергов, Румен Овчаров, кметовете и ръководителите на общинските препоръки на Пловдив и Варна, както и представители на групите на общинските препоръки. 

Второто съвещание на Комисията ще е в петък от 13:00 часа.

Румен Гечев (БСП) изиска комисията да получи информация за съвещанието на Министерски съвет, на което през 2016 година се взема решение да бъдат преведени 43 милиона лв. на община Варна, която също е акционер в сдружението.

Беше препоръчано кметовете и ръководителите на общинските препоръки да бъдат задължени да излязат с проекторешения за излизане от проблема с приватизацията на панаира и поемането на цялостния надзор върху сдружението от страна на Георги Гергов. Той сега е с мажоритарно присъединяване.

Временната комисия ще изиска от държавните институции цялата документи, която може да има отношение към договорката за панаира. 

" Като парламент се интересуваме от публичните пари. Тази договорка има привкус на стратегически съдействия сред избрани лица. Тези пари са влезнали в схемата на подмяна и Народното събрание има право да види какъв е резултатът от този превод. Целта е да окажем публичен напън, тъй като обществото не желае да се завърши тази договорка - по това няма подозрение ", каза Румен Гечев и добави: " Вярно е, че Народното събрание има къс живот, само че най-малко множеството от нас ще се върнат тук след два месеца и работата ще продължи "

" Ние не можем да се намесим в разногласията на обществени и частни субекти, ние можем единствено да излезем с отчет ", прецизираха от комисията.

" С тази комисия вършим още един панаир, тъй като не можем да излезем с решение. Никола Минчев от Политическа партия прикани депутатите да се концентрират върху информация по проблема от 2016 година насам, тъй като в противоположен случай комисията няма да успее да свърши нищо. 

Сред обстоятелствата, които краткотрайната комисия би трябвало да откри, са отводът на страната през 2016 година от 49,63 на 100 от акциите на панаира и прехвърлянето им на Общините Пловдив и Варна, неизпълнението на решението на Общински съвет Варна за връщане на акциите на страната, апортът на варненския дял в сдружение " Пълдин Туринвест " АД, с което се обезпечава цялостно преодоляване на панаира, решението на Общински съвет Пловдив от 19 декември м.г., с което се разрешава осъществяване на апорта от страна на Община Варна, бламирането на две изключителни сесии от страна на политическа партия ГЕРБ и съветниците на Георги Гергов, опцията панаирът да бъде разгласен за колективен монумент на културата за попречване на опцията за унищожаването му като подобен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР