Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз!

...
Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз!
Коментари Харесай

Официално!: Боби Михайлов вече не е президент на БФС

Борислав Михайлов към този момент не е президент на Българския футболен съюз! По-рано през днешния ден Михаил Касабов публично беше вписан от Търговския указател като изпълняващ длъжността президент на футболната ни централа.

Това стана в 14:02 ч., а името на Михайлов беше заличено в Регистъра. Бившият вратар на националния тим подаде оставка на 27 ноември 2023 година След съвещанието на изпълкома на 6 декември обаче от „ Бояна “ отказваха Михайлов да бъде отписан, а Касабов вписан. Стигна се и до отвод за регистриране на поканата за избирателен конгрес. След обжалване в съда от страна на Михайлов Софийски градски съд разпореди поканата за конгреса на 15 март да бъде вписана.

Това решение обаче не е дефинитивно, защото има входирани четири тъжби против вписването на Касабов. И извънредно значимо ще бъде мнението на съдиите от Софийския градски съд.

Членовете на Изпълкома – Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков, които единствено само преди 45 дни гласоподаваха „ за “ това Михаил Касабов да наследи Михайлов до идния Конгрес, към този момент са на радикално противоположна позиция.

Както SafeNews писа, po-rano eкипът на Бербатов заплашi Касабов с прокуратурата. „ Апелирам към Михаил Касабов да извърши задължението си по закон да бъде вписан като началник на БФС. Защото другояче ще има среща от близко с прокуратурата. “ Това съобщи Петър Величков, част от екипа на Димитър Бербатов. По мотив станалото ясно решение на шефовете в „ Бояна “ подалият оставка Борислав Михайлов да не бъде отписван като президент. Макар за изпълняващ функционалностите да бе разгласен Касабов.

„ Цялата тази суматоха, която се основава, цели да бъде отклонено вниманието към това какво се случва с вписването на Михаил Касабов като президент на БФС.

Покрай конгреса и поканата това остава на назад във времето. Но прави съвършена работа на това управление. Аз цитирах закона с съответните точки и алинеи – за какво наложително Касабов би трябвало да бъде вписан. Те се хващат с безразсъден мотив, тъй като Уставът не го бил претендирал. Кое е по-силно? Уставът или законът? За нещата, които не са намерили място в Устава, би трябвало да се чете законът “, сподели Величков.

 

Източник – БГНЕС

Още вести четете в секции Спорт и България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР