Борислав Гуцанов: Смятаме, че пенсиите трябва да се вдигнатОт БСП

...
Борислав Гуцанов: Смятаме, че пенсиите трябва да се вдигнатОт БСП
Коментари Харесай

БСП ще настоява за увеличаване на минималната заплата

Борислав Гуцанов: Смятаме, че пенсиите би трябвало да се вдигнат

От Българска социалистическа партия ще създадем всичко, което е по силите ни, с цел да облекчим живота на всяко едно българско семейство. Смятаме, че пенсиите би трябвало да се вдигнат. Ще създадем и всичко допустимо да се усили минималната работна заплата или най-малко да има необлагаем най-малко, с цел да бъде подкрепено всяко едно българско семейство, тъй като ситуацията в цялата страна е тежко.

Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов в предаването „ Офанзива “ по Nova News, оповестиха от партията.

По думите му най-важно за социалистите е България да има мощна стопанска система, която да тръгне по допустимо най-бързия метод във възходяща посока.

Членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия разяснява и обстановката с непрекъснато възходящите цени на горивата, както и ограниченията, които социалистите плануват.

„ Все още сме в развой на разискване по кой тъкмо вид да се случи това, само че дано оставим окончателното решение на изпълнителната власт. А ние като парламент и ръководещо болшинство имаме волята това да се случи”, акцентира социалистът.

„ Взели сме ограничения, с цел да не оставим магазините празни, тъй че даже и да зародят митинги от страна на превозвачите, хората могат да са спокойни, че ще имат достъп до всички нужни стоки”, безапелационен бе Гуцанов по отношение на напрежението с превозвачите. Той дефинира за погрешни изказванията, съгласно които ще има повишаване на хляба с колосални суми.

Според ръководителя на транспортната комисия казусът с превозвачите може да се реши до 18 май посредством разговор, с цел да не се стига до по-сериозни стачки, които биха затруднили живота в страната.

„ Има голяма икономическа рецесия в Европа и надлежно нашата стопанска система също страда от това нещо”, добави той и акцентира, че има доста варианти за решение на казуса, само че всички те минават през двустранен разговор, а по отношение на акциза на горивата в България разяснява, че той е на допустимо най-ниската ставка.

Според Гуцанов тол системата е от 2020-та година и още тогава е трябвало да бъде въведена в пътната мрежа на цялата страна. Но след зародили тогава митинги, държавното управление е решило да отсрочи въпросното решение с 3 месеца, а в следствие това продължава да е по този начин към този момент 2 години.

„ В момента от тол системата се събират към 280 млн. лв. от леките коли и близо 160 млн. от тежкотоварните, а нужните пари за ремонт на пътищата са 1.2 милиарда Трябва да има взаимност и по-голямата част от таксите да се събират от тежкотоварните автомобили”, сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Най-важното нещо за България е да бъдат обезпечени най-хубавите цени на газ – без значение от кой снабдител ще бъде тя. Също по този начин да бъдат обновени диалозите с „ Газпром”, тъй като ние повече от 40 години зареждаме от тях и досега не сме видели по-добра опция. Сега ще дойдат два танкера с полутечен газ, само че те са за един месец и по-важно е какво ще вършим по-късно ", безапелационен бе Гуцанов и упрекна някогашния министър председател Борисов и тогавашния енергиен министър Теменужка Петкова, които, по думите му, тогава са нарушили договорите за доставка на газ - част от аргументите в този момент да плащаме по-висока цена на газта.

В умозаключение той сподели, че за Българска социалистическа партия е най-важно да имаме сигурност в доставките, както и да употребяваме гориво на допустимо най-ниската цена, тъй като това е основно за българската стопанска система и нашата несъмнено.

„ Когато приказваме за азерски газ също би трябвало да знаем, че една част и по-точно 45% от него е съветски газ. Ние можем да вземем най-много 1 милиарда от азерския газ, само че нужни са ни още 2.5 милиарда и е значимо от кое място ще ги вземем тях”, добави Гуцанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР