Борислав, Филда и Леонардо тази година са абитуриенти. И тримата

...
Борислав, Филда и Леонардо тази година са абитуриенти. И тримата
Коментари Харесай

Мечтите на трима роми - абитуриенти

Борислав, Филда и Леонардо тази година са зрелостници. И тримата са отличници и мечтатели. Стипендианти са на Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и на Ромския учебен фонд.

Борислав Петров

Борислав Петров е роден в Кнежа, където живее и до през днешния ден. Кандидатства в Американския университет в България. Ако бъде признат, ще има една подготвителна година за равнище на британски език " C1 ". И по-късно ще продължи да следва в компетентност " Бизнес администрация и публицистика ".

С обезпечените стипендии е съумял да се снабди с нужните му образователни материали. Родителите ми отново щяха да ми ги купят, само че щеше да им бъде доста мъчно, споделя Борислав.

 Борислав
Борислав

От дребен мечтае някой ден да работи в огромна компания, където да бъде част от огромен екип. Много би се радвал, в случай че успее да бъде на мениджърска позиция. Другото, за което бленувам, е да имам прекрасен живот – както студентски, по този начин и по-късно, споделя той. Надява се да има семейство, само че и да пътува доста. Казва, че желае да отиде в Съединени американски щати, по-точно в Ню Йорк. Гледал е доста американски филми, които са го предиздвикали да се влюби в тази страна.

Родителите на Борислав сега са безработни. " Баща ми работеше допреди няколко месеца като интернационален водач. Той това си работи по принцип. Надявам се скоро още веднъж да си откри работа ". Майка му пък е стопанка. Борислав има по-голяма сестра, която е сервитьорка в ресторант в Германия.

И двамата му родители са със приблизително обучение. Вижда, че хората с обучение живеят по-добре: " Родителите ми постоянно ми споделят, че животът е по-лесен, в случай че учиш. 90% от мотивацията ми за учене постоянно е идвала от родителите ми ".

Попитан по какъв начин си показва България след 20 години, Борислав дава отговор: Не съм черноглед, по-скоро съм оптимист. Смятам, че България има доста огромен капацитет и даже мисля, че в околните 10 години страната може да бъде доста по-хубава. Но аз въпреки всичко си бленувам да пребивавам в Щатите.

Филда Михайлова

Филда Михайлова също е отличничка от гр. Кнежа. Казва, че сигурно ще продължи да учи в университет. Една от фантазиите ѝ е таман това - да получи висше обучение. Друга - по-късно да успее в работата.

Родителите на Филда работят в Испания. Тя също е живяла с тях и е учила там. Но решила, че ще се усеща по-добре в България и се върнала. Има брат и сестра, и двамата по-големи от нея и към този момент фамилни. Сестра ѝ се омъжила наскоро в Испания и Филда с неспокойствие чака скоро да стане вуйна.

Филда избира да живее в България. Вярва, че младежите би трябвало да пробват да съумеят на първо време тук. Убедена е, че в бъдеще България ще е " доста по-подредена, с доста повече благоприятни условия за младежите ".

Леонардо Минков

Леонардо Минков е от село Дългоделци, област Монтана. Завършва " Ресторантьорство " в професионалната гимназия в гр. Лом. Сега желае да учи в Пловдив. Произхожда от оскъдно семейство, само че е деен доброволец и поддържа всевъзможни събития с младежка устременост.

Иска да продължи да учи в компетентност " Хотелиерство и ресторантьорство " и желае някой ден да работи в туризма.

Родителите на Леонардо са безработни. В Северозападна България е доста мъчно, споделя. Семейството му се издържало главно от обществени помощ и от детски надбавки. Но все пак доста му оказва помощ - " Баща ми от време на време транспортира пасажери с колата си. Но и майка ми, и татко ми постоянно се отзовават, когато ги извикат на някаква работа ".

 Леонардо
Леонардо

Момчето няма желание да работи и да живее в чужбина. Казва: От Родината няма по-хубаво. В чужбина даже и да получаваш доста пари, постоянно служиш на непознати хора. Попитан по какъв начин си показва България след 20 години, Леонардо дава отговор по този начин: Нито съм оптимист, нито съм черноглед. Реалист съм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР