Борис Николов е сред най-известните български лечители. За него са

...
Борис Николов е сред най-известните български лечители. За него са
Коментари Харесай

Лечител слага край на болките в кръста с отвара от „Бабини з...

Борис Николов е измежду най-известните български лечители. За него са писали даже задгранични медии. От 11 години той не е сред живите, само че рецептите му не престават да се извършват из целия свят, написа retro.bg.

Николов е роден на 06.08.1922 година в град Петрич. Като 16-17-годишен младеж боледува тежко от хемороиди и по-късно от остра дизентерия, в резултат на което отслабва бързо (за 15 дни) с 14 кг и получава инфектиране на всички стави на долните крака. Поради неприятното си здравословно положение е заставен да прекъсне образованието си за една година. От националната лечителка баба Дивлевица, която също е от Македонския край, той научава за лековитата билка „ Бабини зъби “. С помощта на запарка от билката ученикът Борис Николов преодолява здравословните си проблеми.


Борис Николов, Снимка Ретро

През 1963 година при бране на череши Борис Николов стъпва на клон, който се чупи, в резултат на което пада от дървото и натъртва целия си тил. С течение на годините гърбът му стартира да се схваща и получава болки по целия гръбначен дирек. Освен това страдал от исхемична болест на сърцето (ИБС), отичане на коленните и глезенните стави, изморявал се доста бързо при нанагорнище на стълби и трябвало да си почива на всеки 10-15 стъпала, почнал доста бързо да не помни – при сборуване на числа след третата-четвъртата цифра сборът му се губел, не можел да си спомня имена и дати, явните признаци на заболяването Алцхаймер били в ход. Бил единствено на 53 години, а чувствал, че му остава не повече от година-две живот. Той си спомнил по какъв начин се излекувал като възпитаник и почнал да пие чая от „ Бабини зъби “ като хранителна добавка, с помощта на която доживял до 87-годишна възраст. Николов работи в Министерството на националната култура до 01.01.1983 година, когато се пенсионира. После се посвещава на билките и на идеята да оказва помощ на народа. До ден сегашен една от най-известните му предписания е тази, която лекува безотказно дискова херния, шипове, болки в гърба и кръста и други аномалии на гръбначната система. Ето и рецептата:

5 супени лъжици от билката „ Бабини зъби “ се заливат с 1 л вода. Котлонът се пуска на допустимо най-ниската степен и се поставя да се вари за 1 час. После се оставя при изключен котлон за отлежаване едно денонощие. На сутринта отварата се прецежда. Това би трябвало да стане не през елементарна цедилка, а през сатенена забрадка или доков плат. Може да се употребява също филтърна хартия. През първия ден се вземат общо 9 с. л., по 3 след всяко едно хранене. През втория ден се вземат общо 12 с. л., по 4 след всяко едно хранене. През третия ден се вземат 15 с. л., по 5 след всяко едно хранене. Продължава се по този начин до привършване на напитката. Отварата би трябвало да се съхранява постоянно и единствено в ледник. Така резервира всичките си лечебни свойства. Ако ви би трябвало по-силен резултат, можете да повторите курса на лекуване. Необходимо е единствено да изчакате 10 дни, преди отново започнете лечението.
„ Работя по градежите и непрестанно товаря кръста си. Бях стигнал до състояние, в което не мога да се изправя. Толкова доста ме болеше, въобще не можех да работя. Докато не започнах лекарството на Борис Николов. С него се преродих и към този момент няма и помен от моя проблем “ – споделя Николай Червенков, един от многото удовлетворени „ пациенти “ на лечителя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР