Борис Джонсън заяви, че всички останали ограничения на Covid в

...
Борис Джонсън заяви, че всички останали ограничения на Covid в
Коментари Харесай

Махат К19 изолацията на заразените в Англия скоро: ВВС


Борис Джонсън съобщи, че всички останали ограничавания на Covid в Англия, в това число законовото предписание за самоизолиране, могат да отпаднат по-късно този месец , съобщи Военновъздушни сили.

Съгласно настоящите правила всеки, който даде позитивен тест, би трябвало да се самоизолира за най-малко пет дни.

Настоящите ограничавания изтичат на 24 март.

Г-н Джонсън обаче съобщи пред депутатите, че чака последните вътрешни правила да приключат по-рано, стига позитивните трендове в данните да продължат.

Той съобщи, че има намерение да се върне след парламентарната почивка, която продължава от четвъртък до 21 февруари, с цел да очертае държавната тактика за живот с Covid.

"Възнамерявам да се върна в първия ден след междусрочната почивка, с цел да показва нашата тактика за живот с Ковид ", съобщи господин Джонсън при започване на "Въпросите на министър-председателя ".

"Ако сегашните окуражаващи трендове в данните се запазят, чакам да можем да прекратим последните вътрешни ограничавания - в това число законовото условие за самоизолиране при позитивен тест - цялостен месец по-рано. "

Според Даунинг стрийт законът ще бъде сменен с насоки - да вземем за пример хората ще бъдат призовани да не вървят на работа, в случай че имат Covid.

Още през януари господин Джонсън съобщи, че чака рестриктивните мерки да приключат дефинитивно, когато изтекат на 24 март, и загатна, че може да бъдат анулирани и по-рано.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР