Борис Джонсън ще направи днес първо посещение в Шотландия като

...
Борис Джонсън ще направи днес първо посещение в Шотландия като
Коментари Харесай

Британският премиер Борис Джонсън ще посети днес Шотландия

Борис Джонсън ще направи през днешния ден първо посещаване в Шотландия като министър председател на Англия, откакто лидерката на Консервативната партия в Шотландия Рут Дейвидсън съобщи, че няма да поддържа Брекзит без съглашение, съобщи Ройтерс.

Шотландците отхвърлиха на референдум с 55 против 45 % обособяване от Обединеното кралство през 2014 година, само че на референдума за Брекзит през 2016 година гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз, което провокира претенции за втори референдум за самостоятелност от последователите на участието в съюза.

Днес Джонсън ще посети военна база в Шотландия. Визитата му е част от обиколка из Обединеното кралство, в която той ще разгласи в допълнение финансиране за локалните общности. Премиерът ще посети също Уелс, с цел да се срещне с фермери, както и Северна Ирландия, с цел да разиска договарянията за възобновяване на пълномощията на локалното държавно управление.

,,Нашият съюз е най-успешният политически и стопански съюз в историята. Ние сме международен бранд и дружно сме по-сигурни, по-силни и по-процъфтяващи'', съобщи Джонсън в декларация преди обиколката.

,,И по тази причина, до момента в който се готвим за нашето блестящо бъдеще след Брекзит, е жизненоважно да подновим връзките, скрепяващи нашето Обединено кралство'', добави той.

Офисът на Джонсън не заяви дали той ще се срещне през днешния ден с Рут Дейвидсън, показва Ройтерс. Тя написа през вчерашния ден във в. "Скотиш мейл он сънди ": "Не мисля, че държавното управление би трябвало да извърши Брекзит без съглашение, а в случай че го направи, аз няма да го поддържа ".

Миналата седмица първият министър на Шотландия, националистката Никола Стърджън, написа писмо до Джонсън, в което съобщи, че проектите му за Брекзит ще навредят на шотландската стопанска система и че тя ще продължи подготовката за втори референдум за самостоятелност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР