Борис Джонсън предупреди днес френския президент Еманюел Макрон срещу изкушението

...
Борис Джонсън предупреди днес френския президент Еманюел Макрон срещу изкушението
Коментари Харесай

Джонсън стисна Макрон за гушата, предупреди го за Путин

Борис Джонсън предизвести през днешния ден френския президент Еманюел Макрон против изкушението за решение посредством договаряния " в този момент " в Украйна поради риск от удължение на " международната неустойчивост ", оповестиха от кабинета на английския министър председател, представени от Франс прес.

На среща в коридорите на форума на Г-7 в Германия двамата водачи „ се съгласиха, че сегашният миг в развиването на спора е сериозен и има опция да бъде извърнат ходът на войната “, заяви представител на английското държавно управление.

Джонсън прикани всички западни съдружници да продължат твърдо да поддържат Украйна, съобщи ДПА.

На фона на спекулациите по отношение на желанието на западните водачи да продължат да поддържат Украйна в хода на проточилия се спор, Джонсън сподели, че не би трябвало да се позволява съветският президент Владимир Путин безнаказано да „ разсече на части “  прилежащата на Русия страна.

Преди срещата с френския президент Еманюел Макрон, Джонсън бе запитан дали Франция и Германия вършат задоволително за Украйна. Британският водач оцени дейностите на Германия, без да загатва Франция.

„ Само погледнете какво са създали германците “, сподели той. „ Никога през живота си не съм вярвал, че ще видя немски канцлер ще тръгне по пътя на Олаф Шолц, който изпраща оръжия на украинците, с цел да се защитят “, добави Джонсън и похвали Германия за това, че е направила „ всеотдайност “, търсейки способи да се откаже от съветските енергийни доставки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР