Борис Джонсън представи визията си за управление на Консервативната партия

...
Борис Джонсън представи визията си за управление на Консервативната партия
Коментари Харесай

С тронното слово на кралицата Джонсън представя нова златна ера за Великобритания

Борис Джонсън показа визията си за ръководство на Консервативната партия през идващото десетилетие, отразена в тронното слово на кралицата, чертаещо пътя към по-твърд Брексит и радикални конституционни промени, написа в. "Гардиън ".

Британският министър председател разгласи, че желае държавната му стратегия да обхване повече от един парламентарен мандат, описвайки я като "подробен проект за бъдещето на Англия ", разяснява изданието.

По време на тронното слово на кралицата бяха показани повече от 30 нови законопроекта, в това число съглашение за финансовите параметри на излизането на Англия от Европейски Съюз, по-строги санкции за престъпни действия, ремонти в закона за шпионажа и ангажимент за конституционна промяна.

След тронното слово министър председателят Джонсън заприказва за "непоклатимата убеденост " в бъдещето след успеха на парламентарните избори, като думите му допускат, че се надява да завоюва и вота през 2024 година Завършването на Брексит обаче остава основен приоритет за Джонсън, отбелязва "Гардиън ".

В тронното слово беше оповестено желание да се анулира при започване на идната година законът за фиксиране на мандата на Народното събрание, което евентуално дава на Джонсън опцията да свика избори в определено от него време, вероятно през декември 2024 година

Церемонията, която публично откри новата сесия на Народното събрание, бе втората такава тирада на кралицата в период от два месеца, напомня "Гардиън ". Изданието показва, че тя е имала сходства с предходната, само че е съдържала и нови моменти, свързани със спечелването на изборите от консерваторите и новата им управническа стратегия.

Според в. "Дейли мирър " Борис Джонсън е показал най-радикалното тронно слово от едно потомство насам с ограничения за по-строги санкции за закононарушения, в това число за тероризъм, вложения в националната система за опазване на здравето и дейности по "приоритетите на хората ".

Кралицата загатна и за огромни конституционни промени - едвам седмица след спечелването на изборите от консерваторите на Джонсън. Изданието отбелязва, че министър председателят стимулира проектите си с това, че желае да върне доверието на гласоподавателите в английската политика.

В. "Сън " извежда в заглавие, че Джонсън показва "нова златна епоха " за Англия с радикалния си 10-годишен проект за развиване на страната.

Изданието "Дейли експрес " също се стопира да радикалната стратегия на премиера и отбелязва, че той се радва да забележителна социална поддръжка, която безспорно ще му помогне да прокара проектите си за Брексит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР