Борис Джонсън няма да участва в надпреварата за нов лидер

...
Борис Джонсън няма да участва в надпреварата за нов лидер
Коментари Харесай

Борис Джонсън няма да се кандидатира за лидер на консерваторите

Борис Джонсън няма да взе участие в конкуренцията за нов водач на английската Консервативна партия. Това разгласи самият той на фона на упованията, че може да опита още веднъж да застане отпред след отдръпването си по-рано тази година.

Бившият министър председател разгласи, че е получил поддръжката на 102-ма депутати от Консервативната партия при нужни 100 души за присъединяване в избора на водач тази седмица. Същевременно обаче съгласно „ Би Би Си “ Джонсън е подсилен от малко над 50 души. „ Не можеш да управляваш дейно, в случай че нямаш обединена партия в Народното събрание “, сподели той.

С това се обрисува двама души да се борят за лидерското място – някогашния финансов министър Риши Сунак и водача на Камарата на общините, Пени Мордънт. Към момента Сuнак е единственият кандидат, подсилен от над 100 депутати, каквото е условието, за да взе участие в конкуренцията. С това може директно да бъде избран за лидер на ръководещата партия, а оттова и за министър председател на Англия. През септември Сuнак се изправи против Лиз Тръс, само че тя получи повече поддръжка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР