Борис Джонсън не свика тези избори просто, за да реализира

...
Борис Джонсън не свика тези избори просто, за да реализира
Коментари Харесай

The Times: Ще спечелят ли консерваторите парламентарните избори?

Борис Джонсън не свика тези избори просто, с цел да осъществя Brexit. Той го направи, тъй като си мисли, че ще победи и ще получи своя мандат като министър председател за идващите пет години, написа авторитетното английско издание The Times, представено от " Фокус ". Ето какво се споделя още в материала:
" И в случай че погледнете анкетите, знаците наподобяват положителни за Джонсън. Консерваторите имат 14% преднина пред лейбъристите, до момента в който Джереми Корбин има най-нисък рейтинг от всички партийни водачи. На тази основа торите могат с съображение да чакат да излязат с болшинство от над 40 депутати в идната Камара на общините.
Но мнозина предричаха, че Тереза Мей ще завоюва парламентарните избори през 2017 година с болшинство от над 100 депутати. Вижте какво се случи тогава.
Както отбелязва специалистът по социологическите изследвания Джон Къртис, преднината на Мей от 16 % в анкетите е била даже по-голяма от тази на Джонсън в този миг на акцията, само че тя се е стопила до единствено 2,5% в деня на вота.
Консерваторите също ще би трябвало да завоюват места от лейбъристите, просто с цел да изравнят 317-те депутати, които Мей завоюва предишния път.
Въпреки това, в случай че значителния отлив на лейбъристи към Консервативната партия в настоящите анкети се осъществя на урните, има близо 50 места на работническото придвижване, които могат да преминат към торите. Спечелването им ще е повече от отплата за загубите другаде.
Нещо повече, те са непропорционално ситуирани в северната част на Англия и Мидландс, където мнозина гласоподаватели поддържаха излизането от Европейски Съюз, въпреки че при 55% междинната поддръжка за излизане в тези региони, тя е единствено малко над 52% от гласовете в цялата страна.
Колумнистът на „ Таймс “ Дани Финкълщайн показва, че консерваторите вършат две неща, които затрудняват успеха им. Те се пробват да си обезпечат повече депутати за възможното им четвърто следващо държавно управление, нещо, което не се е случвало преди в модерната политика на Англия.
Също по този начин, те „ целят да уволнят някои остарели гласоподаватели и да наемат някои нови, които към момента не са приели работата “.
Напълно допустимо е торите да изгубят обичайните консервативни гласоподаватели, които желаят оставане в Европейски Съюз и в това време да не завоюват лейбъристите, които желаят излизане от Съюза.
А на Лейбъристката партия не й би трябвало болшинство, с цел да пристигна на власт. На нея просто й би трябвало Консерваторите да нямат такова.
Трудно е да се види от кого ще получат поддръжка торите, в случай че са най-голямата партия в Народното събрание, само че без мнозинство. От Шотландската национална партия (СНП)? Очевидно не. Либерал-демократите? Е, те биха упорствали да спрат Brexit по един или различен метод, изискване, което консерваторите не могат да одобряват.
Демократичната юнионистка партия (ДЮП)? Не и откакто Джонсън ги съобщи поради последното съглашение за отдръпване с Брюксел.
Така че, в случай че господин Джонсън не завоюва болшинство, шансът Корбин да се окаже в Даунинг стрийт 10 е голям. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР