Борис Акунин пише и публикува криминални романи от 1998-а година

...
Борис Акунин пише и публикува криминални романи от 1998-а година
Коментари Харесай

Борис Акунин: Срамно е да сме безразлични. Непоносимо е, че Путин е олицетворението на Русия

Борис Акунин написа и разгласява престъпни романи от 1998-а година и е един от най-популярните създатели в Русия. След началото на съветската инвазия в Украйна създателят основа фондация " Истинската Русия " дружно с хореографа Михаил Баришников и икономиста Сергей Гуриев. Фондацията оказва помощ на жертви от войната.
 
Тази седмица Акунин и сътрудника му Сергей Лебедев бяха специфични посетители на литературния фестивал в Берлин. " Агресивен диктаторски режим " На срещата с читатели Акунин насочи рецензии към западните политици, които отъждествяват съветското управление с елементарните руснаци. " Русия е предизвикала доста несгоди на света, само че и доста добрини.
 
Не желая да се отхвърлям от положителните неща, които са съветски. Не желая да ги отпущам на Владимир Путин. Непоносимо е, че Путин е олицетворението на Русия ", споделя писателят.
 
Според Акунин главните проблеми на Русия са прекомерната концентрация, империализмът и фактът, че голямата страна постоянно е била поддържана единствено и само със мощ. " Историята демонстрира, че в моментите, в които насилието е спирало, страната се е разпадала ", отбелязва Акунин.
 
Авторът счита, че в случай че Русия не промени основите на своето битие и не се трансформира в същинска федерация, ще последва нова продемократична гражданска война. Която обаче ще бъде последвана от връщане към авторитаризма. Акунин е уверен, че съветската война против Украйна заплашва целия свят.
 
" Това не може да се съпоставя с нашествието на Ирак в Кувейт. Тук става дума за нападателен диктаторски режим, разполагащ с нуклеарни оръжия, които неведнъж е заплашвал да употребява. Докато този режим е отпред на Русия, няма да има мир. Нашата задача е да подготвим края на режима ", споделя създателят. Той твърди, че би се върнал в Русия, щом " тя се освободи от диктатурата ".
 
Но това може да се реализира единствено посредством гражданска война, която би трябвало да бъде инициирана от съветските жители. Санкциите против режима няма да доведат до неговия колапс - единствено ще укрепят позициите на Путин. Затова западните политици би трябвало ясно да покажат, че са врагове на Путин, само че не и на съветския народ. " Западът не трябва да изолира руснаците - би трябвало да изолира единствено Путин ", акцентира Акунин. Той добавя:
 
" Да, сега в Русия няма настроения за гражданска война. Но тя е неизбежна. Въпросът е единствено по кое време ще се случи и какъв брой животи ще бъдат пожертвани до тогава ". " Срамно е да сме безразлични. Всички ние, в това число тези, които сме надалеч от войната, би трябвало да преосмислим живота си ", счита Акунин.
 
Според създателя е срамно и аморално да се страни от протичащото се, да се демонстрира равнодушие или даже да се стига до криене от казуса. " Този проблем е част от живота ни. За украинците е покруса, само че те са наясно със своята позиция, тъй като пазят родината си. За руснаците е доста по-сложно. Разделението в съветското общество е колосално. Много хора още са на страната на Путин ".
 
На неизменимия въпрос какво може да се направи отсега нататък, Акунин дава отговор: " На първо място, не трябва да се обезкуражаваме. Второ - би трябвало да забравим незначителните си разлики и да се обединим. На трето място - би трябвало да се приказва с руснаците, те да бъдат убеждавани, да им се набира информация. Не бива да бъдат обиждани - би трябвало да се търси общ език с тях, тъй като това, в което Русия ще се трансформира на следващия ден, зависи от хората, които са там в този момент ".
 
Борис Акунин разгласи и, че в новата му книга действието ще се развива в Русия през 2023-а година - след колапса на сегашния политически режим, което обаче не носи нищо положително на руснаците. " Ужасна история е. Разказвам за сюжет, в който свалянето на режима не значи победа на положителното. "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР