„Борим се за демографски стабилна, здрава и образована нация, която

...
„Борим се за демографски стабилна, здрава и образована нация, която
Коментари Харесай

Нинова: С 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, пост...

„ Борим се за демографски постоянна, здрава и образована нация, която прави съвременна стопанска система, има високи приходи и живее в обективна и чиста страна. Това е в едно изречение всичко, за което се борим”, дефинира целите на Българска социалистическа партия водачът Корнелия Нинова по БТВ.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия желае да завоюва изборите, с цел да може да извърши програмата си и да стане факт това, което левицата дава обещание на българските жители: „ Ние до момента освен на думи, а и с дейности в Народното събрание провеждахме нашите политики под формата на разнообразни законодателни начинания и внасяне на закони. Но е явно, че такава политика може да се организира. Искаме да спечелим изборите, с цел да си осъществяваме програмата и тя даде своя резултат.”

Лидерът на Българска социалистическа партия изрази подозрения по отношение на честността на изборите. „ Имаме и причини и то напълно неотдавна. Всички видяхме - публицистите демонстрираха обстановката с оранжевите маски, броенето им след гласуването и стартирането им на несъмнено място, с цел да се преброят избран брой гласове “.

Корнелия Нинова бе безапелационна, че честните избори би трябвало да бъдат обезпечени на хората и Българска социалистическа партия го прави с всички благоприятни условия, които има - покровители, наблюдаващи, задгранични задачи, както и обединяване на всички парламентарни и извънпарламентарни сили, които желаят смяната: „ Това е надпартийна идея. Подадохме ръка за това и тя продължава да е подадена към всеки, който желае да се обединим за честността на изборите”, повтори апела си ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова дефинира държанието на Борисов в предизборната акция като безусловно срещу морала и срещу метода на правене на политика: „ Питахте какво ще променим главно в страната – ето, това е едно от нещата. Трябва да подсигуряваме, че това ще се промени – методът на ръководене на властта. Мога да ви кажа какъв е при Борисов и какъв ще бъде след него.” Нинова разясни, че за тези 11 години се е разградила държавността. ”Направи се по този начин, че животът на доста групи от български жители да зависи от волята на един човек, а не да се упражнява от институциите и да стъпва на правилата на държавността.” Корнелия Нинова даде и съответни образци отпреди няколко часа.

„ Борисов съобщи, че са дали над 1 милиарда лв. на пенсионерите в помощ за коронавирус рецесията. Това е добре за възрастните хора, които имат потребност, само че това е добър образец по какъв начин не трябва да се упражнява властта. Той я упражнява „ на парче “, съгласно дали е преди избори или ГЕРБ е в рецесия, тъй като 11 години не преизчисли всички пенсии. Да, в този момент „ на парче “ преди изборите ще им помогне с 50 лева, само че след изборите и след рецесията милион и половина възрастни хора ще не престават да живеят на прага на бедността”, акцентира ръководителят на Българска социалистическа партия.

“Какво ще бъде след Борисов: ще се преизчислят всички пенсии, което ще докара до нарастване на пенсиите сред 20 и 30% според от осигурителния принос и стажа на всеки човек. И това ще бъде трайно - в рецесия или без рецесия, те ще имат покачване на пенсии и няма да живеят на прага на бедността и няма да зависят от хрумването на един или различен министър-председател, без значение кой е той”, уточни Нинова.

Лидерът на българските социалисти разяснява, че това преизчисляване е щяло да коства 1 милиарда и 200 млн. лева и е щяло да е заслужено, продължително: „ Нямаше да слага възрастните хора според от хрумванията на един човек. Борисов през днешния ден се похвали, че са изхарчили 1 милиард за няколко месеца по 50 лева на всеки за това краткотрайно решение.”

Нинова даде и различен образец от вчерашната й среща с кметове: „ ГЕРБ убиха институционалността и правилата на страната. Умишлено залагат в бюджета ниски бюджети за общините и по-късно предизборно се потегля с джипа и се раздава на тази община 5 милиона, на онази 10. Без правила и без критерии защо се дават и с каква цел? Еднолично за изборите.”

Корнелия Нинова уточни, че при ръководство на Българска социалистическа партия % от събраните налози на хората ще останат в общината, в която живеят: „ За да знаят хората, че като си заплащат налозите тези пари се връщат на тяхната улица, в техния тръбопровод, на тях ще им оказват помощ, а не да стоят и да зависят по кое време на някой министър-председател или министър ще му хрумне да мине с джипа и просто да ги почете предизборното. Ето това е другия метод на практикуване на властта и на правене на политика”, съобщи Нинова.

„ Във финансовата част на програмата на Българска социалистическа партия гледаме на данъчната политика като на метод да се понижат неравенствата. Ужасяващо се отваря ножицата, изключително в рецесията. Над 500 000 фамилии са изтеглили влоговете си до 1 000 лева в банките, което значи, че това са последните им пари и са ги изтеглили от потребност. В същото време всеки ден в последните месеци е имало по един нов милионер България, в последните три месеца”, базира се на данните на Българска народна банка ръководителят на Българска социалистическа партия.

Тя посочи, че данъчната политика е един от методите да се преодолее това: „ Ние сме определили кои групи са най-засегнати от това неравноправие: работещи млади фамилии с деца. За тях предвиждаме фамилно подоходно облагане. Това ще понижи налога им с по 500 лева от облагаемата основа за всяко дете, в случай че са работили и са внасяли осигуровки. От фамилното подоходно облагане 789 000 фамилии ще бъдат облагодетелствани. Другата най-уязвима група са пенсионерите. Знаете нашата политика за преизчисляване на всички пенсии и нарастването им ще бъде с сред 20 и 30%.”

Според Нинова основните думи за ръководство на рецесията са предсказуемост и непоклатимост.

Тя уточни, че най-малко от година сме очевидци на голям безпорядък: „ Не можеш на 1 март да кажеш: отваряме всичко. На 9 март, единствено една седмица по-късно, да кажеш: затваряме още веднъж. Да кажеш: отваряме зелени коридори за ваксини, хората се наредили на опашки: няма ваксини, връщайте се. Да кажеш на персоналните лекари: правете описи, елате ще ви дадем имунизациите. Те вършат описи, отиват, и отново няма ваксини. Този безпорядък, несъгласия и непоследователността в ограниченията, докара до неуспех в ръководството на рецесията при ГЕРБ.

Нинова напомни, че е имало интервал, в който България е била първа по смъртност, а в този момент е последна по имунизация: „ Имаше времена, в които хората умираха по стълбите на болницата”, не спести обстоятелството Корнелия Нинова.

Помолена да разяснява икономическите ограничения на държавното управление на Борисов, Нинова отговори, че там ръководещите са създали огромни неточности, които са довели до спад в растежа на стопанската система с над 4%.

Тя даде решение и на този проблем. „ Какво ние бихме създали спечелвайки изборите: стратегически да се дефинират пет бранша в стопанската система на България, които носят най-вече добавена стойност в брутния вътрешен артикул, тези които ти дърпат стопанската система и където има най-вече работни места и съсредоточаваш там държавната помощ. Тези браншове ще изтеглят останалите. Ние бихме дали данъчна почивка на компаниите, както го направи половин Европа. И бизнесът споделя това – не ни помагайте с друго, освободете ни за избран интервал от заплащане на налози. Защо да плащаш налог „ Сгради” и такса „ Смет” като не работиш? Това е незаслужено. Тази мярка щеше да помогне доста на бизнеса.”

Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че държавното управление на Борисов предложи заеми на хората вместо безплатна помощ: „ Мнозинството от хората, които са взели заеми, са си платили бързите заеми. „ Взеха заеми, с цел да погасят заем и стоят отново с заеми. Каква помощ е това от страната? “, попита риторично Нинова.

„ Какво направи Европа и какво бихме създали ние, спечелвайки изборите - ще създадем месечна безплатна помощ от страната на домакинство. Случи се в Гърция, Италия, Испания. В половин Европа държавниците го направиха. Тук заем върху заем. С това не помагаш на хората. Има доста други възможности, потвърдени европейски, съвременни практики за помощ на стопанската система и на обществената система. Уви, държавното управление не се справи”, безапелационно установи Корнелия Нинова.

Относно предлагането на Българска социалистическа партия държавното управление да стартира договаряния за внасяне на други ваксини в страната, Корнелия Нинова разяснява, че това е ще да подсигурява свободен избор от повече ваксини, защото ваксини няма, а искащи непринудено да се имунизират има. Тя уточни, че едната опция е съветската ваксина „ Спутник V”, а другата е китайската ваксина.

„ 46 страни в света записаха съветската ваксина, като част от тези страни са в Европа. Аргументът на ръководещите че не е утвърдена от европейската организация не е годен откакто Унгария, Полша, Словакия са купили имунизацията. Германия стартира диалози, а австрийският канцлер споделя на съветската страна, че освен желаят да я купят, само че им дават опция да я създават на австрийска територия “, разгласи Нинова и акцентира, че ускореният имунизационен развой ще даде опция по-скоро да се пребори здравната рецесия, стопански да се възвърне България и да се възвърне обществената сфера и контакти.

Председателят на Българска социалистическа партия уточни три ограничения за битка с корупция:

„ Първото е законодателството. Отдавна твърдим, че при ръководството на ГЕРБ корупцията се залага в законите и става безнаказана. Първа стъпка - изчистване на законодателството от лобистки текстове, които обслужват избрани хора и групи. Чисти закони с грижа за хората, а не за избрани лобита и групи.

Второто са органите, които ползват законите. Тук нашата стратегия планува напълно друга конструкция и метод на ръководство на Комисията за спор на ползи и лишаване на нелегално добитото имущество, закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Налагане на правосъден надзор върху актовете на основния прокурор. Сега има актове на прокуратурата, които не подлежат на никакъв надзор.

Но отвън тези ограничения най-важни са хората. Уверявам ви, че 50 и по-малко почтени, неподкупни и хора, които нямат зависимости, сложени отпред на страната и в случай че им е даден политически тил от партията, която има болшинство и им се каже това би трябвало да се свърши, доста бързо ще приключим с въпроса за корупцията”, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР