Борбата за живот на 15-годишния Софроний от монтанското село Горна

...
Борбата за живот на 15-годишния Софроний от монтанското село Горна
Коментари Харесай

Борба за живот! Да помогнем на 15-годишния Софроний от Монтанско /снимки/

Борбата за живот на 15-годишния Софроний от монтанското село Горна Лука продължава. Момчето, което беше блъснато от кола преди 5 години, още веднъж има потребност от помощ, оповестиха за BulNews.bg доброволците Монтана Анита Тодорова и Вера Петкова, подкрепящи фамилията и други дела в района. Доброволците, които оказват помощ на самотната майка с тежката битка синът й да живее обикновено и да стъпи на краката си, молят към всеки, който има опция, да им помогне.
15-годишният Софроний Светославов е в доста тежко положение и се нуждае от средства за лекуването си. Преди 5 години той е бил блъснат от кола, до момента в който кара колело и изпада в кома за 7 месеца.
Момчето и майка му Светла Софрониева отпътуват за София на лекуване. Следват доста процедури, раздвижвания и лечения, с цел да се възвърне. Сложена е и клапа в главата му.
Състоянието на детето обаче сега не е положително, има припадъци и се усеща зле. Доброволците и майката на момчето поставят огромни старания да му оказват помощ и като схванат за някоя оригиналност в медицината незабавно водят Софроний, с цел да се опитат да му оказват помощ.
Момчето има потребност от медикаменти и рехабилитация, само че фамилията не разполага с задоволително средства.
До преди време майката е била в чужбина, с цел да изкарва пари и да се грижи за децата си. Сега обаче е в България, с цел да гледа болния Софроний, защото неговото положение не се трансформира. За благополучие до нея са Анита и Вера, които й оказват помощ в битката.
„ Вера направи невъзможни неща за тях. Тя е човек с огромно сърце и душа, който подаде ръка на хората. Свързахме се с клиника в Турция, само че от там ни споделиха, че на този стадий е по-добре детето да опитва с рехабилитация и извършения. Софроний учи в 8 клас, като учителите идват у тях, само че здравословното му положение не е положително. В момента фамилията се е насочило за лекуване към профилираната болница за рехабилитация в Момин проход “, споделя Анита.
Всеки, който има опция и желае да помогне на фамилията, може да се свърже с майката на Софроний на тел: 0876551270
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР