Борбата с огнената стихия в района на четири старозагорски села,

...
Борбата с огнената стихия в района на четири старозагорски села,
Коментари Харесай

Продължава борбата с огнената стихия в района на Стара Загора и Хасково

Борбата с огнената буря в региона на четири старозагорски села, на границата с Хасковска област, продължава и през днешния ден. Това заяви за Българска телеграфна агенция комисар Стоян Колев, шеф на Областната дирекция Противопожарна сигурност и отбрана на популацията.

Тази заран няма вятър и работата е по-ефективна, на терен гасят дружно огнеборци, горски служащи, военнослужещи и доброволци.

Хиляди декари горят сред селата Полски градец, Мъдрец, Владимирово, Искрица и Мъдрец, които са на границата сред Старозагорска и Хасковска област. Общият фронт на огъня е над 7 километра.

Няма заплаха за популацията от близките селища. Огънят е обхванал треви, ниски шубраци, широколистна гора, а нощес - и борова.

Със съдействието на регионалния шеф на Стара Загора Гергана Микова на място са пристигнали и с булдозери и екипи на въгледобивното сдружение "Марица изток ", които оказват помощ при основаването на просеки за ограничение на разпространяването на огнената буря. В гасенето се включи и боен хеликоптер.

Късно нощес за два часа е бил спрян токът като противопожарна мярка в село Полски градец. Огънят е достигнал на 200 метра до първите къщи, посочи за Българска телеграфна агенция кметът Тончо Михов. В селото живеят 370 души, най-вече възрастни и самотно живеещи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР