Борбата с екстремизма не трябва да се превръща в политически

...
Борбата с екстремизма не трябва да се превръща в политически
Коментари Харесай

Бивши британски вътрешни министри призовават за политически консенсус относно справянето с екстремизма

Борбата с екстремизма не би трябвало да се трансформира в политически футбол в навечерието на английските общи избори, обявиха група високопоставени фигури, в това число трима някогашни вътрешни секретари консерватори.

Прити Пател, Саджид Джавид и Амбър Ръд са измежду подписалите изказване, призоваващо за „ допустимо най-широк консенсус “ за справяне с екстремизма от ислямисти, крайнодесни групи и други.

Докато секретарят на английските общности Майкъл Гоув се приготвя да разгласи нова държавна формулировка на екстремизма, групата прикани лейбъристите и торите да „ работят дружно за създаване на споделено схващане “ за казуса.

Други подписали са Нийл Басу, някогашен шеф на полицията за битка с тероризма и някогашен шеф на армейския военачалник лорд Данат.

Съветникът на държавното управление на Обединеното кралство по въпросите на политическото принуждение лорд Уолни, съветникът по антисемитизма лорд Ман – и двамата някогашни депутати от Лейбъристката партия – и съветникът по общественото сближава...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР