Бон. След края на преговорите за климата в Бон делегатите

...
Бон. След края на преговорите за климата в Бон делегатите
Коментари Харесай

The Asahi Shimbun: Преговорите за климата в Бон завършиха с напредък, въпреки позицията на САЩ

Бон. След края на договарянията за климата в Бон делегатите показаха задоволство от постигнатия прогрес в конкретизирането на ограниченията в битката против световното стопляне, написа The Asahi Shimbun . Продължилата две седмици среща в немския град Бон трябваше да обясни техническите елементи към съглашението за климата, подписано през 2015 година в Париж. Разговорите обаче бяха под въпрос, защото администрацията на американския президент Доналд Тръмп, който отхвърля парижкото съглашение, съобщи, че ще блокира всяка договорка, която опонира на ползите на Съединени американски щати.
След края на диалозите множеството от участниците се съгласиха, че американските дипломати са имали градивно присъединяване, а делегации от няколко американски щата, града и компании са се заели с задачите на парижкото съглашение.
Вместо това работата е била възпрепятствана от Саудитска Арабия, която е отсрочила финалното съглашение с часове. Рияд е имал възражения против съответна фраза, която съгласно него може да разреши бъдещи данъци върху изкопаемите горива, като петрола.

Превод и редакция: Калина Жекова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР