Бомбоубежищата на територията на страната се проверяват ежегодно от Главна

...
Бомбоубежищата на територията на страната се проверяват ежегодно от Главна
Коментари Харесай

Вкарват бомбоубежищата у нас в електронен регистър

Бомбоубежищата на територията на страната се ревизират годишно от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН), сподели пред публицисти край Благоевград шефът на дирекцията гл. комисар Николай Николов, оповестява Българска телеграфна агенция.
Екипът на ГДПБЗН приготвя електронен указател на укритията в страната, което ще даде опция те да бъдат локализирани от жителите.
Конструктивните условия на скривалищата са спазени и те изрично пазят от бомби и така нататък, само че аз за момента не виждам кой и за какво ще ни атакува, уточни гл. комисар Николов.
Той посочи, че мазетата на всички жилищни и публични здания, строени след 50-те години на предишния век, са пригодени за укрития.
Във връзка с ранното предизвестие на хората посредством мобилните телефони, следва да се създаде мобилно приложение. Очаква се то да бъде осъществено с социална поръчка на стойност повече от 5 милиона лв..
„ В разговор съм с мобилните оператори, тъй че при информация за злополучие или настъпващи дейности, друга заплаха, тежка злополука на автомагистралата, предизвестия към хората ще бъдат отправяни по една система, наречена “BG alert”.”, уточни шефът на ГДПБЗН.
Съобщенията ще съдържат къса информация с предизвестия и инструкции, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР