Бомбените заплахи продължават и днес - за трети пореден ден.

...
Бомбените заплахи продължават и днес - за трети пореден ден.
Коментари Харесай

Бомбени заплахи и днес: Затварят училища в 6 области на страната

Бомбените закани не престават и през днешния ден - за трети следващ ден. Училища в шест области на страната затварят порти. Новата серия от предизвестия е отправена към образователни заведения в Софийско, Ямболско, Сливенско, Плевенско, Добричко и Бургаско. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за NOVA, че сигналите отновo са получени по имейл. 

В София започнаха разпити на шефовете на столичните учебни заведения в качеството им на очевидци по тематиката със заканите. От сутринта в постройката на някогашния профилиран съд те дават показания. 

" Вчера към 15:30 часа пристигнаха в кабинета ми служители на реда, които споделиха, че има сигнал за бомба и би трябвало до взема решение зали да подпиша декларация или да изведем децата на открито. Естествено, за сигурност, евакуирахме децата отвън учебно заведение ", съобщи Румяна Дончева, шеф на 139 учебно заведение

Известната досега информация, която Министерство на вътрешните работи потвърди е, че в следствието на случаите вземат участие и партньорски разследващи служби. Тази заран вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че следствието по заканите е доста напреднало. 

„ Мисля, че скоро ще имаме безапелационен отговор на въпроса от кое място идват тези закани. До часове може да получим цялостна информация. Работи се на териториите на няколко страни. Когато има изясненост, данните ще бъдат изнесени пред медиите ”, сподели Демерджиев.

Засега няма публична информация, че лицето или групата, която изпраща имейлите е открита. 

От началото на деня заканите към учебни заведения в Бургас са три. Едната е за ОУ " Александър Георгиев ", които са отворили застрашителен мейл в 8,30 ч. В мейла е пишело, че има сложено взривно устройство, а отдалеченото за взривяването е в прилежащата езикова гимназия, което значи, че изпращачът познава разположението на постройките. Вторият мейл е до съветската гимназия, а в третия написа, че на втория етаж на общежитието на гимназията по компютърни технологии има бомба. Извършена е евакуация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР