Бомбата, която избухна пред гръцкото Министерство на труда в Атина

...
Бомбата, която избухна пред гръцкото Министерство на труда в Атина
Коментари Харесай

От 3 до 5 килограма експлозиви е имало в бомбата, която избухна в Атина

Бомбата, която избухна пред гръцкото Министерство на труда в Атина през вчерашния ден, е била направена от хора с експертни знания, твърди проверяващата полиция. Според сапьорите количеството взривно вещество е било сред 3 и 5 кг, съобщи гръцката телевизия Скай.
Прочетете още
„ Подобно нахлуване не сме виждали от доста години ", съобщи през днешния ден заместник-председателят на Съюза на полицейските чиновници в Атина Никос Ригас за националната гръцка телевизия ЕРТ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гръцките управляващи подозират, че причинителите са двама души и един от тях се е придвижил пешком до тротоара пред Министерството на ул. „ Стадиу ", с цел да остави чантата с бомбата, след което се е измъкнал благодарение на един или повече сътрудници, които евентуално са го чакали с мотор, написа в електронното издание на телевизия ЕРТ.

Изглежда, че причинителите не са били обезпокоени от обстоятелството, че на определената от тях локация има камери от всички страни. Те също по този начин оставят проверяващите с усещането, че всяко деяние е било усърдно премислено, тъй че да няма жертви, само че да има съществени материални вреди по постройката на Министерството.

Престъпниците „ са имали положителни експертни знания за направата на устройството за премерване на времето – нещо, което не сме виждали от пет години. Имали са даже знания за това къде ще бъде ориентирана ударната вълна ", написа Скай.

Гръцките служби са били авансово предизвестени за гърмежа два пъти с анонимни телефонни позвънявания – едно до редакцията на в. „ Ефимерида звук синдактон " в 00:48 часа в събота и второ до телевизионния канал „ Оупън " (OPEN) в 01:03 часа, написа ЕРТ. Неизвестен мъж е предал, че остават 40 минути до детонацията и че виновна за нея е организацията „ Революционна класова самозащита ". Полицията неотложно е отделила региона.

Името на организацията е сходно на друга съществуваща отпреди – „ Революционна самозащита ", само че все още гръцкият Отдел за битка с тероризма допуска, че двете нямат директна връзка, защото остарялата организация е правила въоръжени набези с автомати „ Калашников ", а не бомбени атентати.

Не е изключено случаят да има връзка с поставеното взривно устройство през декември предходната година в щаба на полицията за битка с безредиците в столичния регион Зографу, написа ЕРТ. Отговорна за тогавашната детонация е нововъзникналата организация „ Въоръжено пролетарско правораздаване ". Властите не изключват опцията сегашните причинители да са същите хора, които обаче са сменили името на организацията на „ Революционна класова самозащита ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР