Бомбардирането на Израел на Газа противоречи на международното право и

...
Бомбардирането на Израел на Газа противоречи на международното право и
Коментари Харесай

Русия твърди, че израелското бомбардиране на Газа противоречи на международното право

Бомбардирането на Израел на Газа опонира на интернационалното право и рискува да сътвори злополука, която може да продължи десетилетия, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

Лавров направи мненията, едни от най-критичните за Москва до момента към Израел, в изявление за беларуската държавна осведомителна организация Белта, която ги разгласява в събота.

Продължете да четете

лист от 4 детайла. Войната на Израел в Газа може да се популяризира отвън Близкия изток: съветският Путин Газа разделя света по разломи, избрани от войната в Украйна Съединени американски щати в неволя ли са в Близкия изток? Русия задържа публицист с двойно съветско и американско поданство завършек на списъка

„ Въпреки че осъждаме тероризма, ние изрично не сме съгласни, че можете да отговорите на тероризма, като нарушите нормите на интернационалното филантропично право, в това число безсистемно потребление на мощ против цели, където е известно, че участват цивилни, в това число заложници, които са били взети “, той сподели.

Беше невероятно, добави той, да се унищожи Хамас – както Израел даде обещание да направи – без да се унищожи Газа дружно с по-голямата част от нейното цивилно население.

„ Ако Газа бъде унищожена и два милиона поданици бъдат прогонени, както оферират някои политици в Израел и в чужбина, това ще сътвори злополука за доста десетилетия, в случай че не и епохи “, предизвести Лавров.

„ Необходимо е да спрем и да обявим филантропични стратегии за избавяне на популацията под обсада. “

Докато Израел уголемява военната си интервенция в Газа, интернационалната общественост прикани за филантропично помирение, с цел да се достави помощ на цивилните.

 Interactive_Aid to Gaza_Oct 27_REVISED 2
Междувременно Хамас в събота се опитваше да открие осем руско-израелски двойни жители, които са измежду десетките заложници, взети по време на офанзивата против Израел преди три седмици, предадоха съветските осведомителни организации, цитирайки член на Хамас.

Москва даде на Хамас лист с имена и изиска те да бъдат освободени. „ Ние сме доста деликатни към този лист и ще се оправим с него деликатно, тъй като гледаме на Русия като на наш непосредствен другар “, сподели високопоставеният представител на Хамас Муса Абу Марзук, представен от съветската осведомителна организация РИА.

„ Сега търсим тези хора. Трудно е, само че търсим. И щом ги открием, ще ги освободим. Въпреки компликациите, дължащи се на актуалната обстановка. ”

Израел сподели, че има вяра, че 229 души са били взети за заложници от Хамас по време на офанзивата на 7 октомври, при която са убити и повече от 1400 души. Оттогава Израел безмилостно бомбардира Газа, убивайки повече от 7300 палестинци в линията.

Русия счита, че е належащо да поддържа контакти с всички страни в израелско-палестинския спор, съобщи Кремъл в петък, защитавайки решението си да предложения делегация на Хамас, включваща Марзук, в Москва – решение, което провокира гнева на Израел.

Израел прикани Русия в четвъртък да изгони гостуващите членове на Хамас, наричайки поканата им за Москва „ жалостна “.

Лавров сподели, че Русия е в стеснен контакт и с Израел.

„ Оставаме в цялостен контакт с Израел и нашият дипломат поддържа постоянна връзка с тях “, сподели Лавров.

„ Изпращаме сигнали за нуждата да се търси спокойно решение, а не да се следва тази оповестена тактика за „ изгорена земя “.

Киев и Западът упрекнаха самата Русия, че бомбардира цивилни в Украйна. Москва твърди, че не се цели съзнателно против цивилни и единствено против военни цели.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР