Бомба в ефира хвърли зам.-председателят на НС Кристиан ВигенинОт БСП

...
Бомба в ефира хвърли зам.-председателят на НС Кристиан ВигенинОт БСП
Коментари Харесай

БСП се отказва от третия мандат? Истината

Бомба в ефира хвърли зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин

От „ Българска социалистическа партия за България “ авансово да вземат решение и да разгласят обществено, че не желаят третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление да бъде връчен на тях, предложи Вигенин, който е и зам.-председател на Българска социалистическа партия, в студиото на Нова тв. Той посочи, че това е персонално негово мнение, само че го насочва като апел към управлението на партията и на парламентарната група.
-->

Тезата му е, че в тази си настройка политическите сили в Народното събрание надали ще съумеят да излъчат сполучлива формула за държавно управление.

Ако някой реши да опита с третия мандат, дано го стори, добави той.

Вигенин напомни и позицията на левицата, че няма да се яви на диалози с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Няма и да взе участие в договаряния за държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи или „ Възраждане “. Българска социалистическа партия има подготвеност, в случай че бъде поканена, да договаря с „ Продължаваме Промяната “(ПП), при които би трябвало да отиде вторият изследователски мандат. Но той не е оптимист, че Политическа партия ще съберат задоволително поддръжка.

Българска социалистическа партия прави опити да е рационалната мощ, да сме диалогични и да предлагаме работещи решения.

Но получаваме офанзиви отвред поради това, разяснява Вигенин във връзка на вчерашното гласоподаване на кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. Припомняме, че Рашидов бе подсилен от депутатите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Български напредък “.

Според зам.-председателя на левицата, други политически сили „ си изтриват мръсните ръце в Българска социалистическа партия и за Народното събрание, и за ръководството на страната “. Затова, добави той, е най-добре Българска социалистическа партия авансово да съобщи, че не желае този трети мандат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР