Бомба удари драматичния театър в Мариупол, показват видеа и снимки

...
Бомба удари драматичния театър в Мариупол, показват видеа и снимки
Коментари Харесай

Бомба срути театъра в Мариупол, 10 души загинаха на опашка за хляб в Чернигов

Бомба удари трагичния спектакъл в Мариупол, демонстрират видеа и фотоси в обществената мрежа. Украинската страна твърди, че в постройката е имало цивилни.

За това, че в театъра са се скрили поданици на града с децата си оповестява пресслужбата на мариуполското кметство, представена от УНИАН. Не се оповестява за жертви, показва се, че информацията се прецизира сега. Централната част на театъра е срутена след бомбения удар, а отломките запушили бомбоубежището под постройката, настояват украинските управляващи.

По-рано Киев упрекна съветската войска, че е обстрелвала жители на опашка за самун в Чернигов, а в резултат на офанзивата са починали 10 души.

Десет души, наредили се на опашка за самун в украинския град Чернигов, починаха тази заран при съветски обстрел, съобщи Франс прес, като цитира изказване на украинската прокуратура.

" В 10 ч. (8 ч. по Гринуич) съветски военни стреляха по хора, наредили се на опашка за самун пред магазин за хранителни артикули в жилищен квартал на Чернигов. По първични данни са починали 10 цивилни ", се споделя в изказването.

Започнато е разследване за предумишлени убийства, осъществени с огнестрелно оръжие, прибавя прокуратурата.

Чернигов е стратегически град на север от Киев, покрай границата с Беларус. Той беше подложен на тежък обстрел от съветската авиация след началото на офанзивата против Украйна, напомня Агенция Франс Прес.

На 8 март трима възрастни починаха и три деца бяха ранени след експлоадирането на противопехотна мина в региона на града, намиращ се на 150 км от Киев, заяви украинският омбудсман Людмила Денисова.

Това е първият случай след началото на съветското настъпление, при който украински представител оповестява публично за жертви на противопехотни мини.

Руската страна публично отхвърли изказванието, публикувано от украинската организация УНИАН.

В постоянния си брифинг представителят на Министерство на защитата на Руската федерация Игор Конашенков опроверга информацията, като беше безапелационен, че в Чернигов съветски военни не е имало и няма.

" Всички подразделения на съветските въоръжени сили се намират отвън Чернигов, блокирали са пътищата и никакво нахлуване към града не е налице. На видеокадрите, които се тиражират от украинската агитация, няма никакви следи от гърмеж на муниции. Всички прозорци на здаията са цели. Няма развалени никакви стени, нито други следи от гърмеж на земята. Така че, всички починали хора са жертви на терора на националистите или въпросните видеокадри са поредна режисура на службата за сигурност на Украйна ", съобщи Конашенков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР