Болниците в страната са твърде много и всички си затварят

...
Болниците в страната са твърде много и всички си затварят
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Повече от 130 болници у нас не са необходими

" Болниците в страната са прекалено много и всички си затварят очите. В момента те са над 300, а повече от 120-130 лечебни заведения в България не са нужни “. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на болница „ Света Екатерина “ професор Генчо Начев. По думите му това преструктуриране ще докара до обособяване на повече средства и за хонорари и ще натовари структурите с действителна активност. 

„ Няма огромни и дребни лечебни заведения, разликата се получава от активността, която се прави в по-големите и по-малките градове, а това рефлектира върху размера пари, които се разпределят за работни заплати “, сподели още шефът на болница „ Света Екатерина “. 

По мотив митингите на медицинските сестри против ниското възнаграждение, които в неделя направиха палатков лагер пред постройката на Министерския съвет, проф. Начев съобщи: „ Сестрите имат право да стачкуват, само че техният митинг не може да се каже, че е някакво изолирано събитие “. И изрази убеденост, че министър председателят ще се съгласи да се срещне с представители на протестиращите. 

„ Това, че лекарите не стачкуват, не значи, че обстановката с тях е доста по-добра “, сподели още шефът на болница „ Света Екатерина “. Въпреки недоволството, проф. Начев беше безапелационен, че доверието сред лекарите и обществото не е разрушено. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР