Болниците в Газа за се превърнали в бежански центрове, предава

...
Болниците в Газа за се превърнали в бежански центрове, предава
Коментари Харесай

Болниците в Газа за се превърнали в бежански центрове

Болниците в Газа за се трансформирали в бежански центрове, предава BBC. Пред медията британско-палестинският хирург Гасан Абу Сита описа, че бягащите палестинци считат, че ще са в по-голяма сигурност в болничните заведения.

" Хората се опасяват и по тази причина водят фамилиите си да останат в комплекса на болничното заведение като безвредно място ", показа медикът.

Хирургът сподели, че има непрестанен поток от ранени хора, а болничното заведение в Шифа, където работи, към този момент е със напълнен потенциал. Както и всички други лечебни заведения в Газа.

" Газа има към 2200, 2500 кревати, а към този момент имаме 4500 ранени ", споделя Абу Сита.

Надя от Газа е майка на петгодишно момченце и тримесечно бебе. Тя споделя, че единственият метод да се успокои по-голямото дете, до момента в който израелските въздушни удари се приземяват, е да му каже, че звукът на детонация идва няколко минути откакто тя се е случила.

В понеделник вечерта Надя чула съседите си да бягат надолу по стълбите ида викат: " Евакуирайте се! " Младата майка се поколебала няколко секунди и избухнала в сълзи.

Майчинският инстинкт обаче надделява суматохата и тя съумява да изведе децата си от постройката. Сега споделя, че не може да разпознае квартала си, защото постройките към нейния блок са изравнени със земята.

" Къде да се скриеш, когато гибелта идва от небето? ", пита риторично младата майка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР