Болниците изпитват все по-голям недостиг на кислород, необходим за лечение

...
Болниците изпитват все по-голям недостиг на кислород, необходим за лечение
Коментари Харесай

Свършва кислородът за COVID болните, спешно търсят как да го...

Болниците изпитват все по-голям дефицит на О2, нужен за лекуване на Коронавирус болните, и през днешния ден на срещата в министерството на опазването на здравето незабавно ще се търси решение на казуса.

„ С разрастването на пандемията от 4 до 8 пъти набъбна потреблението на медицински О2. Намерихме спомагателни количества, с цел да закърпим доставките, само че мъчно задоволяваме потреблението. Александровска болница нормално употребява 8 тона на седмица, а в този момент през двата почивни дни искаше по 9 тона “, разказа обстановката по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на едно от най-големите предприятия Марин Димитров. В България има единствено три компании, които създават О2.

„ Ако ограничим доставките за промишлеността, ще се оправим. Склонен съм да предоставим с преимущество О2 на лечебните заведения, в сравнение с с цел да се режат ламарини “, показа Димитров.

Той означи, че усложнения с О2 има в Гърция, Косово, Албания, Северна Македония – във всички балкански страни, само че към момента се оправят. Рязкото повишаване на тока три пъти подвигна разноските по производството на О2 и в предприятията и те разчитат на поддръжка от страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР