Болницата за рехабилитация в Котел за пореден път е изправена

...
Болницата за рехабилитация в Котел за пореден път е изправена
Коментари Харесай

Болницата в Котел отново пред фалит, затваря на 15 април

Болницата за рехабилитация в Котел за следващ път е изправена пред риск от затваряне, съобщи bTV.

„ Разбрахме, че Министерство на финансите не са отпуснали и няма да провиснал обещаната сума до назначението на служебно държавно управление, по-късно не се знае “, сподели шефът на лечебното заведение доктор Григор Малев.

По думите му следва болничното заведение да получи 360 000 лева за активност във високопланински регион, само че те няма да стигнат за нищо. А заемът от Министерство на здравеопазването за покриване на насъбраните отговорности в размер на 750 000 лева си остава единствено заричане.

Лекарите и целият личен състав не е получавал заплати от юли предходната година, а от отговор на подписката, изпратена до институциите, е станало ясно, че „ отпущането на заем е в развой на междуинституционално координиране “.

Междувременно отговорностите не престават да се натрупат и към този момент са надхвърлили 800 000 лева

Хората са обезверени, живеят мъчно без заплати, а сметките не престават да се натрупат.

Пациентите се хранят от кетъринг компания, която към момента дава храна на благосклонност – т.е. „ на вересия “, както споделят в болничното заведение. Лечебното заведение дължи хиляди левове на снабдители, токът и водата могат да бъдат спрени когато и да е, тъй като просрочията са огромни, дължимите суми също.

Пациентите на лечебното заведение също са обезверени, тъй като множеството от тях идват тук от години, а при закриване няма да имат вид за лекуване.

Прогнозата на доктор Малев е повече от песимистична – в случай че нещо не се промени в околните дни, болничното заведение ще бъде затворена на 15 април. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР