Болница, която не се усеща като болница. Това е мисията

...
Болница, която не се усеща като болница. Това е мисията
Коментари Харесай

Фондация "За доброто" открива напълно обновеното по проект "Светулка" отделение по педиатрия в болницата в Ловеч

Болница, която не се усеща като болница. Това е задачата на Фондация " За положителното ".

Напълно обновеното Отделение по педиатрия беше намерено през днешния ден в регионалната болница в Ловеч.

Над 260 000 лв., събрани напълно от дарения, са вложени в огромния план „ Светулка " на Фондация „ За Доброто ", осъществен взаимно с Фондация „ Америка за България ". Откриването се организира в наличието на публични лица, представители на уредниците, донори, медици, пациенти и други

Събитието почетоха заместител кметовете на Община Ловеч, Областният шеф на град Ловеч и представители на РЗИ Ловеч.

14 болнични стаи са изцяло актуализирани за дванадесет месеца по план „ Светулка " в детското поделение на МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " АД, с помощта на обединяването на организациите и локални донори. Изградени са и 4 санитарни възли за оптимален комфорт по време на престоя.Това трансформира детското поделение в европейско, модерно, удобно, цветно и функционално място за лечение на деца, с каквото могат да се похвалят малко лечебни заведения в страната.

Помещенията са напълно реконструирани -доставено е ново здравно обзавеждане и съоръжение, стените са изрисувани с красиви и вдъхновяващи рисунки, подът е затрупан с антибактериална настилка. Обособени са обособени браншове за деца в кърмаческа възраст, дребни деца и юноши. Родителите, които съпровождат децата, ще имат разполагаем кухненски боксове с уреди.

В отделението е построена нова чакалня. Подновени са лекарските кабинети и манипулационните. По нов и съвременен метод наподобяват основният вход, фоайето и приемният кабинет.

Обособена е свободна зона за игра, където дребните пациенти могат да се почувстват още веднъж деца и да се върнат към естествената домашна среда.

„ Продължавайте да вършиме положително и да променяте света ", сподели в приветствието си шефът на МБАЛ доктор Виктор Таслаков и връчи благодарствени грамоти на представители на Фондация „ Америка за България " и Фондация „ За положителното ".

Проект „ Светулка " цели всяко детско поделение в лечебните заведения в България да има стандарт, в тях детето пациент да бъде в центъра на лекуването. Създаването на такава среда, както е в отделението в Ловеч, е единствено първата стъпка. Важно е да продължим с смяна в връзките, в връзката сред лекарите, децата и родителите, уточни Надежда Рангелова - Бояджиева, ръководител на фондация „ За положителното ". Тя благодари на сътрудниците от „ Америка за България " и всички донори, които поддържаха плана. За мен най-голямата смяна, която " Светулка " прави, е тъкмо в две направления - смяната в настройките на обществото и смяната в разбирането на медиците по какъв начин би трябвало да наподобява едно детско поделение. Това е лавинообразен развой.Kогато обществото осъзнае, по какъв начин трябвa да наподобява едно поделение, то стартира да го изисква от всички участници в процеса, добави Рангелова.

" Виждаме резултата от цялостната промяна на детското поделение. То ще способства за възстановяване здравето и живота на децата, родителите и общността на Ловеч ", показа Нанси Шилър, президент на Фондация " Америка за България ".

На събитието участва и доктор Нена Осорио, педиатър с богат клиничен опит от университетската болница Уайл Корнел (Weill Cornel Medical Center) в Ню Йорк. Тя е в България по покана на Фондация „ Америка за България " за шерване на опит и на положителни практики.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР