Болничните отпадъци от лечението на заболели с коронавирус в България

...
Болничните отпадъци от лечението на заболели с коронавирус в България
Коментари Харесай

Ще изгаряме коронавирус отпадъците в два града у нас

Болничните боклуци от лекуването на болни с ковид в България ще се изгарят в 7-дневен период в инсинератори в два града у нас - Девна и София. Това заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, на който беше оповестено слагането на град Банско под карантина за период от 2 седмици.

" Днес една от срещите, които организира щабът, беше тъкмо с министъра на околната среда и водите, тематиката, която се дискутираше, че има съмнения за недоброто транспортиране, запазване и заличаване на по този начин наречения биологичен боклук от лечебните заведения. Всяко едно лечебно заведение има контракт със съответни компании, които са длъжни да го извозят, да го съхраняват и да го изгарят ".

" В тази обстановка, в която се намират към този момент няколко лечебни заведения в столицата, а и освен в столицата, към този момент и на доста места в България, щабът предложи на министъра в период до една седмица да бъдат готови два инсинератора, които се намират на територията на Източна България, единият е в Девня, другият е в София, и да се провежда събирането от всички болнични заведения, в които има инфектирани с ковид, този биологичен боклук, под изключително непоколебим контрол да се изгаря в тези два инсинератора. Разбира се, обстановката е на форсмажор и на изключително състояние, тъй че би трябвало да се съобрази и с това по какъв начин ще се направи законно цялата процедура. Ние даваме рекомендация по спешността на тази задача и значимостта на тази задача. Има допускания, които могат да бъдат по договаряне и така нататък във форсмажор. ", изясни ген.-майор Мутафчийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР