Болна жена е приписала два свои апартамента в София -

...
Болна жена е приписала два свои апартамента в София -
Коментари Харесай

Болна жена приписала апартаментите си на лекари, а близки твърдят, че са я оставили да умре

Болна жена е приписала два свои жилището в София - на бул. " Мария Луиза " и в кв. " Лозенец ", на двама лекари против грижи. Нейни близки обаче настояват, че те са я оставили да почине - не са й давали храна и вода, а цялото и тяло е било посинено, заяви Нова телевизия.

Лидия Чакърова умряла на 1 септември тази година, без никой от роднините ѝ да бъде известен, описа малкия екран. Апартаментите си тя оставила на началника на клиниката по хирургия в „ Александровска болница ” доцент доктор Манол Соколов и кожният лекар доктор Евгения Божикова.

Смъртта на Лидия е установена от общопрактикуващия доктор доктор Иван Минков, с който доктор Божикова живее на фамилни начала. Два дни по-късно тялото на дамата е било кремирано в крематориума в Пловдив, където декларацията за единодушие от правоприемник не е наложителна, твърди още репортажът на Нова телевизия.

„ Тя сподели „ Искам да ви даря моя апартамент ”. Първата ми реакция беше „ Не! В никакъв случай! Такива неща за мен са тежест ”. Повече от 6 месеца - може би 8-9, разсъждавах по въпроса. Всички мои близки и адвокатката ми ме посъветваха да приема, тъй като това е нейната воля. Казаха, че нямам право да отхвърлям волята на дамата ”, разяснява доктор Евгения Божикова.

За контактите на старата жена с двамата лекари - доктор Евгения Божикова и доцент Манол Соколов, роднините ѝ схващат инцидентно през март тази година, когато тя изчезва от вкъщи си на бул. „ Мария Луиза ” в София и няколко дни е с изключен телефон. Това споделя единият ѝ племенник Валентин Борисов. Той е разсиновен от сестрата на починалата Лидия, само че се е чувал и виждал с вуйна си.

„ Тя ми се обади и ми сподели, че е доста ужасно ситуацията, че ще я водят някъде, само че не знае къде. Оттам нататък няма връзка с нея. „ После ще се чуем, след това ще ти обясня ”. Това ѝ бяха думите. След като мина един час, телефонът към този момент е изключен ”, споделя племенникът.

Валентин стартира да търси вуйна си в разнообразни лечебни заведения в София. Открива я в частен приют, където доктор Божикова решила да я настани, откакто Лидия паднала, счупила си крайници и претърпяла интервенция.

Казаха, че се предлага да е 10 дни там след интервенцията, която претърпя, изяснява доктор Божикова. Тя споделя, че е заплатила за лекуването на дамата там.

В приюта Божикова и Валентин се виждат за първи път. Според племенника, там Лидия се държала изцяло несъответстващо, била опиянена.

Д-р Божикова беше доста обезпокоена от моето наличие, спомня си Валентин пред Нова телевизия. 

Лидия Чакърова е дарила жилището си на бул. „ Мария Луиза ” до „ Лъвов мост ” на доктор Божикова на 18 март 2022 година с пълномощие. Лекарката твърди, че дълго се колебала дали да одобри петстайното жилище, само че най-после се съгласила. Тя се среща с Лидия преди години, когато гратис стартира да лекува кожните й проблеми и по този начин двете се сближили.

Това, което знам от нея е, че тя няма наследници и аз по тази причина одобрих това подаяние. Тя ми сподели - " вземете го вие, или ще го вземе страната ". Колебаех се дали да го взема, тъй като не ми беше нужно, споделя Божикова.

Ако знаех, че има наследници, нямаше да приема, добавя тя.

Но запитана ще се откаже ли от жилището отвръща: Защо да се отхвърлям? Той ми е дарен.

" Не се полагаха грижи за тази жена, нямаше място, където да няма синина по тяло. Беше черно като некроза. Има приказка - куче не живее по този начин ", споделя пък рехабилитаторката Галя Каменова.

" Такъв случай не съм имала в живота си. Представете си едно малко дребосъче, което лежи и не мърда. Тя беше цялата синя - или е падало, или е влачено това тяло. Такива синини от обездвижване няма по какъв начин да има ", изяснява още Каменова.

По думите ѝ Лидия не е била хранена, хигиената също не била добра. „ Лежи на една страна и слюнката ѝ тече от устата. Тя не може да се избърше със салфетка. Слагаха кухненска ролка. И тя постоянно беше вир-вода. Аз имам възприятието, че за домакински любим се грижи повече човек. Не мога да си го показва за човешко създание такова отношение ”, добавя рехабилитаторката.

Никакви рани, никакви синини нямаше, упорства обаче доктор Божикова. Тя споделя, че е намерила жена, която да се грижи за Лидия, носела й е храна и вода.

Болногледачката, обезпечена от лекарката, не е имала нужното обучение, споделя обаче племенникът на Лидия.

На 20 април тази година Лидия дарила втория си апартамент в „ Лозенец ” на завеждащия клиниката по хирургия в „ Александровска ” болница доцент Манол Соколов, на който преди години е била пациент, твърди Нова телевизия.

В писмо до медията юрист на доцент Соколов споделя, че той и Лидия се познават от 2003-2004 година Освен медицински грижи, той е оказвал помощ и подпомагане с битови потребности на дамата, посещавал я ежеседмично преди да почине.

След като старата жена умира, доктор Божикова не уведомила никой от роднините ѝ. В смъртния акт написа, че е умряла в 12 часа на обяд. Документът е направен от персоналния доктор на Лидия, който живее на фамилни начала с доктор Божикова.

„ Не знаех, че тя има наследници. Сложила съм некролози на вратата с концепцията, че който се интересува от нея, ще ги види. По съвет на моята адвокатка не се обадих на Валентин, защото последният ни диалог беше много нелицеприятен. Аз запитах моята адвокатка дали да му се обадя и тя сподели не, тъй като той не е никакъв родственик ”, сподели дерматоложката.

Д-р Иван Минков написа, че Лидия е умряла от сърдечна непълнота. Не намира данни за насилствена гибел и позволява починалата да бъде кремирана. Тялото ѝ е кремирано в Пловдив, тъй като в София се изисква наложително декларация от родственик. „ Момчето от организацията ми сподели, че като ги е попитало за документи за родствена връзка, тя се е обадила на някаква адвокатка и тя ѝ е диктувала. На един кариран лист е написала „ Аз, в качеството си нейна другарка, давам единодушие да бъде кремирана. Тук няма грам усеща, човещина няма. Тук има бизнес и пари. И от погребението взела фактура, с цел да може да си осребри нещата ”, разяснява Емил Нешев, който също е племенник на покойницата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР