Болките в коленете мъчат много от нас. Ето няколко изпитани

...
Болките в коленете мъчат много от нас. Ето няколко изпитани
Коментари Харесай

При болни колене: Опитайте тези домашни лекове

Болките в коленете мъчат доста от нас. Ето няколко изпитани лекове, които могат да ви оказват помощ:

1. Три супени лъжици ситно счукани хвойнови плодчета се варят в 500 г ябълков оцет, до омекване и се смесват с глина. С гъстата гореща каша се намазват болните сектори, покриват се с мокра забрадка, а от горната страна със суха. На всеки 4 часа компресът се сменя. Ако няма разполагаем ябълков оцет, може да се употребява и винен, въпреки че първият е за предпочитане.

2. Ефикасно средство за лекуване на болки в коленете е зелевият лист, счукан и посипан със сол и оцет. Поставете го върху коляното и го увийте с вълнена забрадка. Така преспивате, а на сутринта болката изчезва.

3. Вземат се листа от репей. Измиват се. Не се сушат. Нарязват се и се счукват или претриват върху дъска с точилка. Получената лапа се поставя върху памучен плат, найлон и се превързва. Спи се с компреса цяла нощ, на сутринта се маха. Прави се 4-5 пъти.

4. В половин литър олио се поставят 6 огромни глави кромид лук - български, и 2 огромни шепи чиста, пресята пепел от дъб. Сместа се поставя в тенджера под капак и се вари на приблизително мощен огън. Кромидът се поставя с обелките и брадата. Когато заври, с дървена лопатка се натиска от горната страна лукът - не се бърка. Вари се, до момента в който стане гъста кашица, като мас. Когато поизстине до толерантност, се намазва болното място.

Отгоре се покрива с чисто памучно парче плат, покрива се и с найлон да задържа мехлема и за топло, а най-отгоре се поставя вълнено парче плат или шал, който се завързва. Оставя се да престои към час и половина - два. Сменя се, до момента в който свърши мехлемът, към 10 пъти. Първия път доста боли, втория - по-малко. На третия ден болката утихва. За едно денонощие си здрав и подготвен за работа. Трябва да се знае, че доста цапа, да се поставят остарели облекла. Това е магия!

5. Замесва се тесто (обикновено), разстила се с размера на болното място и се намазва с мед, след което се поръсва с нишадър. Залепва се на болното място и се завива с найлон, от горната страна се превързва с бинт или плат, тъй като като се затопли, медът може да потече. Така се преспива. Много е ефикасно. Това е лекарството на балерините.

6. Всяка вечер налагате болното коляно с урина (може и собствена), в която има поставени 10 счукани аналгина. Така оставяте да престои цялата нощ, а в случай че не е минала болката, продължавате да вършиме компрес, само че единствено с урина.

7. Купува се от аптеката ихтиол, поставя се на найлон и се връзва хубаво коляното, а от горната страна се поставя вълнен шал. Така се прави, до момента в който изчезне болката.

8. Смесвате мощна първак ракия (около 70 градуса) с обелен и варен в буркан от пюре чесън. След варенето той става на каша и се смесва добре с ракията. С разтвора се мажат колената, прави се превръзка с памучен парцал, натопен в сместа и се оставя по този начин цялата нощ.

9. Загрята в тава морска сол се цялостни в торбичка и всяка вечер преди лягане затоплената сол се държи към половин час на болното коляно. Това се повтаря до цялостното излекуване

10. Памучен тампон се намазва с мед, поръсва се с нафталин и се постанова върху авансово намазаното с олио коляно.

11. Половин кг листа от орех или бъз се поставят в 4-5 литра вода. Вари се от 10 до 20 минути и откакто изстине, се прецежда. Излива се във вана или в огромен леген с топла вода, където се потапят краката за половин час до коленете. Прави се минимум 7 пъти, с цел да се отстрани болката.

12. Ако коляното дълго време ви боли поради рухване и наблягане, от настинка, а даже и от шипове, както и в случай че имате болки от друго естество в кръста, можете да оздравеете, в случай че извършите следното: Омесвате питка от брашно и вода, само че без никакви добавки. Тестото се разтегля до приемане на питка, дебела 1-2 см и необятна, едвам покрие коляното. Преди да я поставите на коляното, я слагате върху парче вестник и с пръст, потънал в бензин (предварително изсипан в дребен съд), се нанася върху питката единствено от едната страна, в тази ситуация от горната страна.

Така потапяте пръста няколко пъти - не повече от 6-7 потапяния и толкоз нанасяния върху питката. Накрая отново с пръста размазвате добре нанесения бензин, с цел да попие из цялата питка. Така приготвена, я налагате върху коляното. Отгоре покривате единствено с найлон и превързвате. Не се постанова плат, тъй като бензинът е мощно загряващ.

Ако някой не може да понесе топлината през нощта, може да махне питката. Коляното се намазва авансово с растително масло (преди да поставите питката). То се мие след махане на питката, след няколко дни. Процедурата не се повтаря!
Същото се прави и на кръста. Питката се уголемява или понижава, според от болното място. И на кръста процедурата не се повтаря. И в двата случая процедурите са извънредно ефикасни.

13. Намерете един литър биволско мляко, сварете го и го оставете да изстине. Изцедете в него сока на един лимон и млякото ще се пресече. Сложете го в тензух и го прецедете. Суроватката се изхвърля, а с гъстата примес, която остава в тензуха (някъде към 100-150 г), се намазват краката там, където ви болят. Оставете ги да постоят намазани за към два часа и болката ще престане.

14. Нарязва се снопче от бъз и се сварява в малко казанче или по-голяма тенджерка. Когато ври към десетина минути, се смъква от огъня и се оставя да изстине. Стръковете от бъз се изхвърлят, а в отварата се поставя шепа морска сол. Отварата се подгрява и в нея вечер се поставят краката за към половин час. Водата може да се употребява не повече от 4 пъти. Освен, че лекува болките в краката, билката бъз оказва помощ и при гъбичките по пръстите на краката.

15. В огромен съд се сварява китка пъстра детелина. Като изстине, водата се прецежда и се прибавя една супена лъжица газ. Правят се бани на краката 3-4 вечери поред.

16. След положително измиване с хладка вода, краката се намазват с прясна (несолена) свинска мехлем, обуват се леки памучни чорапки и се преспива с тях.

17. Двадесет и пет листа от индрише и здравец се варят в малко вода. Листата авансово се накъсват, получава се каша и преди да се смъкна от огъня, се прибавя една супена лъжица свинска мехлем, маже се, само че да се внимава да не се изгори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР