Болезнено Дежа вю беляза дебюта на Илиан Илиев начело на

...
Болезнено Дежа вю беляза дебюта на Илиан Илиев начело на
Коментари Харесай

На фона на кървавите протести: България изпусна Унгария

Болезнено Дежа вю беляза дебюта на Илиан Илиев отпред на България при 2:2 с Унгария в София. Опитният експерт бе на броени секунди от триумф в първия си мач като селекционер на трикольорите, само че автогол на Алекс Петков секна стремежа на родните национали. По сходен метод България изпусна и Сърбия при Младен Кръстаич за 1:1 в Разград през лятото, позволи и загуба от Черна гора в Подгорица.

Сега " лъвовете " съумяха да осъществят цялостен поврат след ранното попадение на Адам. Пред празните трибуни на " Васил Левски " Спас Делев изравни, а по-късно Кирил Десподов от дузпа вкара за 2:1. Близо половин час домакините играха с човек по-малко, откакто Валентин Антов си изкара доверчив червен картон още през първата част, само че в средата на второто полувреме и гостите останаха с 10 души. Накрая пристигна и ледения душ. В 96-ата минута Алекс Петков опита да избие с глава центриране в наказателното поле, само че вместо това прати Унгария на Евро 2024.

Двубоят стартира с отдалечен удар на Собослай от сериозна отдалеченост, който обаче бе прекомерно неакуратен. Преди да са минали и 2 минути гостите сътвориха втора опция пред Наумов, откакто Калъм Стайлс изкочи диагонално, само че шутът му мина настрана.

Ситуациите пред вратата на трикольорите продължиха да се редят и идващият, който пропусна бе Мартин Адам, оставен да стреля с глава от непосредствена непосредственост. Именно снажният таран на Улсан Хюндай откри резултата на " Васил Левски ". Нападателят бе открит пред вратарското наказателно поле от Собослай и с глава прониза Наумов.

Отговорът на България пристигна в 20-ата минута, когато Филип Кръстев пресира защитник на гостите, а топката се озова в Десподов, който бе изведен на чиста позиция, само че се засуети и самичък затвори ъгъла си, след което удар по този начин и не последва.

Постепенно отборът на Илиан Илиев си повярва и голът на закъсня. В 24-ата минута продължителна офанзива стигна до дясното крило, където бе Десподов, а той откри бързо Делев на границата на наказателното поле. Последвалият удар на играча на Лудогорец срещна тялото на защитник и влетя в мрежата за 1:1.

За огромно страдание, националният тим остана с човек по-малко в миг, когато бе изравнил играта и стартира да слага напрегнат маджарите. В 35-ата минута Валентин Антов получи втори жълт картон за остро влизане в краката на голмайстора Мартин Адам. 

Кошмарът за Илиан Илиев стана двоен минути по-късно, когато и Илия Груев бе изпъден, само че с пряк червен картон. Халфът на Лийдс събори откъсващия се Ботка и

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР