Болестта на Алцхаймер започва 20 години преди да се видят

...
Болестта на Алцхаймер започва 20 години преди да се видят
Коментари Харесай

Болестта на Алцхаймер започва години преди първите симптоми

Болестта на Алцхаймер стартира 20 години преди да се видят признаци. Това сподели в изявление за БНР неврологът проф. доктор Лиана Апостолова – бележит български академик на международно равнище. Тя работи в Медицинския университет на Индиана и преди време завоюва финансиране за първото и най-голямо изследване в Съединени американски щати, обвързвано с ранната диагностика на Алцхаймер.
Проф. Апостолова изясни, че научните планове в Съединени американски щати получават финансиране след доста обширно ревизиране. След това министерство на опазването на здравето в страната преглежда административно плана и го прави оценка, а дребен % от всички получават утвърждение. Според нея процесът трае към година – година и половина.
" Нашето научно изследване е фокусирано върху тези, които се разболяват от Алцхаймер, преди да станат на 65 години – 40-50-годишни. Тази форма на заболяването е рядка. Среща се едвам в 5% от болните с Алцхаймер, само че тази форма ще ни даде опция да намерим доста нови данни за заболяването, изключително в региона на генетиката, и за какво в тези младежи се демонстрира с нетипични признаци – паметта не е първото разстройство, при някои от тях е езикът, при други – да могат да виждат и други Това ни дава опция да разберем кои са характерните особености на индивида, които разрешават заболяването да се развие друго и ще ни разрешат да разберем дали едни и същи лечебни и научни проучвания са подобаващи за другите хора с другите типове на заболяването ", описа проф. Апостолова.
Тя допуска, че резултатите от изследването ще са подготвени до година и половина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР