Боксовият национал Хавиер Ибаниес спечели първия си медал за България

...
Боксовият национал Хавиер Ибаниес спечели първия си медал за България
Коментари Харесай

Хавиер Ибаниес: Доволен съм, че спечелих медал за България, но заслужавах златото

Боксовият национал Хавиер Ибаниес завоюва първия си орден за България от огромно състезание. Натурализираният кубинец донесе бронз в категория до 57 кг от Европейския шампионат в Ереван.

Той обаче не е склонен с резултата, който му бе отсъден на полуфинала с представителя на домакините Артур Базеян. Съдиите отсъдиха 2:3 гласа, макар че Хавиер завоюва втория и третия рунд.

„ Дадох максимума от себе си във всеки от мачовете, в които играх. Доволен съм, че завоювах орден за България, само че заслужавах да съм на край и да печеля златото. Десет пъти гледах мача и съм безапелационен, че успеха трябваше да е за мен. Всеки, който схваща от бокс, ще се съгласи. Благодаря на управлението на федерацията, на господин Красимир Инински, на треньорския щаб, в лицето на Валентин Поптолев, Александър Александров и Жоел Арате, за отличната работа, която свършихме. Обещавам, че ще не преставам да давам 100 % от себе си, с цел да нося медали за България. Целта ми е да печеля орден от Световното състезание, а по-късно и от Олимпийските игри “, сподели Хавиер Ибаниес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР