Боклукът в Костинброд е незаконно извозен от фирма, която не

Боклукът в Костинброд е незаконно извозен от фирма, която не ...

Само във Фрог: Мистериозна фирма изсипвала боклука край Костинброд.

Боклукът в Костинброд е незаконно извозен от фирма, която не се занимава с отпадъци. Схемата била разкрита, а в нея участвали както големи, така и малки камиони, които изсипвали боклука в боровата гора край село Драговищица.
Още на 15 януари е проведена организирана акция, в която участва местната полиция и служители на ДАНС, съвместно с РИОСВ.

 

Те установили незаконния пункт, в който се изсипва боклука и благодарение на камери успели да установят извършителите. В момента по случая тече досъдебно производство, а освен всичко има и наличните доказателства.

 

Камионът ръсил отпадъци по пътя към крайната точка и така органите на реда успели да установят кой е нарушителт, обясниха за ForgNews от община Костинброд.

 

"Боклукът в момента е изчистен. Съставен е акт на нарушителите", заяви кметът на общината Трайко Младенов.

 

От местната управа обаче са категорични - никой от будните граждани, публикували снимките в интернет, не е сигнализирал компетентните органи. Според местните жители нерегламентираното сметище съществува от години, а в района на близката гора се хвърлят отпадъци безразборно.

 

"Престъплението беше разкрито за по-малко от 12 часа. Ако бяхме сигнализирани, яко бяха дали информация на полиция, прокуратура, община, може би щеше да е много по-бързо", коментира още Младенов.

Източник: frognews.bg