Божие растение, билка, единствената, описани в Библията и Корана! Хората

...
Божие растение, билка, единствената, описани в Библията и Корана! Хората
Коментари Харесай

Билката, записана в Библията, която може да излекува всички болести, с изключение на смъртта

Божие растение, билка, единствената, разказани в Библията и Корана! Хората вярвали, че Бог я е основал, с цел да излекува всичко, което може, с цел да изтезава човешко създание!
Черен кимион е едногодишно растение от семейство лютикови. Известен с плодовете си – черни семена, наречени черен кимион (не го бъркайте с елементарния кимион, който може да се откри в съвсем всеки магазин).
Черен кимион
Една от най-популярните билки в историята на медицината. В Древен Египет тя е била употребена за възстановяване на храносмилането, с настинки, главоболие, инфекции и зъбобол. Семената на черния кимион са открити в гробницата на фараона Тутанкамон. Споменава се в Библията и Корана. Ислямският оракул Мохамед приказва за него, както следва: „.

Черният кимион лекува всяка болест, с изключение на гибелта “
Панацея
Черен кимион, е бил употребена в Древен Египет, а през днешния ден е прочут като една от най-ефективните билки за профилактика и лекуване на редица здравословни проблеми. Мнозина се отнасят към него като панацея, тези, които третират съвсем всички заболявания.
Проведени повече от 200 изследвания в разнообразни университети и в тях е потвърдено, че черният кимион удобно въздейства върху огромен брой болести, по-специално автоимунни – като множествена склероза, ревматоиден артрит, псориазис, астма, алергия, алергичен ринит, както и понижаване на холестерола и триглицеридите, понижава диабет, високо кръвно налягане, екзема, акне, бронхит, пневмония и синузит, гастрит, язва, хеликобактерна зараза, чернодробни болести, хронична отмалялост, неприятно придвижване, рак, и е от огромна помощ при химиотерапия и лъчева терапия.

Клинично потвърдено черният кимион облекчава признаците на алергия, алергичен ринит и алергична астма. Неговата масло уголемява дихателните пътища и прави дишането по-лесно, има и антибиотично деяние предотвратява развиването на вторични бактериални инфекции, които постоянно се срещат със сезонни алергии. Естествено и безвредно приготвя тялото да реагира на алергени по-леки и последователно се усилва поносимостта на организма към тях.

Чудесен за сърцето
Кимионът е потребен и за сърдечно-съдовата система. Чрез подсилване на стените на кръвоносните съдове и усилва тяхната резистентност води до контролиране на кръвното налягане.
Проучванията демонстрират, че потреблението на черен кимион масло понижава общия холестерол, триглицеридите, и стойностите на по този начин наречения неприятен (LDL) холестерол. Той може да се употребява за намаление на равнищата на кръвната захар посредством стимулиране на панкреаса да секретира инсулин и усилва чувствителността на клетките към него. Специален резултат демонстрира при диабет вид две.

През последните години проучвания са потвърдили, антитуморната интензивност на черен кимион и може да се употребява като помощно средство при лекуване на рак, тъй като работи непосредствено върху раковите кафези и укрепва отбраната мощ на организма.

Лечение и разкрасяване с масло от черен кимион

1. Срещу косопад и стимулиране на растежа на косата – от лечебното масло се втрива в корените. Изчаква се да работи 60 минутки и след това се измива щедро с вода. Можете да втривате масло и по ноктите на ръцете, тъй като това ги защищава от чупене.

2. Масло от черен кимион при нервни разстройства – прибавете една чаена лъжичка лечебно масло към кафето си. Изпийте го и отва ще отстрани напрежението и напрежението, които чувствате.

3. Масло от черен кимион за облекчение на кашлицата – с него се намазват гърдите и гърба, като директно, след нанасянето на маслото се изпива и чаена лъжичка от него. Добре е процедурата се ползва преди сън, с цел да може болният да си е лежащ и да е провиснал.

4. Лечебното масло при битката с умората – с цел да премахнете умората от тялото си ви би трябвало чаша прясно изцеден сок от портокали, в който ще добавите чаена лъжичка масло. По една чаша на ден се изпива в продължение на 10 дни.

5. Подобряване на паметта – пригответе си чай от мента. Налейте си в чаша 100 мл от чая и прибавете към него чаена лъжичка масло. Приемайте по един подобен чай веднъж на ден за интервал от 10 дни.

6. Намаляване и изтриване на бръчките – смесете равни количества зехтин и масло от черен кимион (по една супена лъжица е достатъчно). Разбъркайте двете съставки и нанесете сместа с масажиращи придвижвания върху проблематичните зони. Оставете маската да работи 1 час и след това изплакнете лицето с вода и сапун.

7. Масло от черен кимион против възпаления в организма – настържете малко карамфил и вземете от него чаена лъжичка. Смесете го със супена лъжица масло. Добре е да добавите лека към авансово подготвен чай от мента и да го разтворите вътре.

8. При битката с високия холестерол – просто разтворете чаена лъжичка от маслото в обичаната ви гореща напитка. Приемайте един път на ден.

9. Срещу лишеи – намажете лишея с домакински ябълков оцет и след това с лечебното масло. За да постигнете положителни резултати повтаряйте лекуването 15 дни.

10. Облекчаване на болките при ревматизъм – мъчителните зони се намазват непосредствено с маслото. Непосредствено с това всеки ден се изпива по чаена лъжичка масло от семенцата. За реализиране на положителни и трайни резултати продължете лекуването 15 дни.

11. Срещу главоболие – с лечебното масло се намазват зоните към горния завършек на очите и покрай ушите. Продължете лекуването 3 дни за трайни резултати.

12. Срещу киселини – лекуването продължава 5 дни. Два пъти дневно изпивайте чаша топло мляко с разтворена в него чаена лъжичка лечебно масло.

13. При проблеми с очите – преди сън намазвайте зоната към очите с маслото. Всеки ден изпивайте по чаша морковен сок с разтворена в него чаена лъжичка от маслото. Продължителността на лекуването е 30 дни.

14. За понижаване на високото кръвно – всеки ден в чаша топла напитка разтваряйте чаена лъжичка масло от черен кимион. Добре е да приемате заран.

15. Срещу диария – заран и вечер изяждате по чаша кисело мляко, в което е добавена чаена лъжичка лечебно масло. Продължете лекуването 3 дни, с цел да постигнете положителни резултати.

16. Лечение на гъбички – измийте добре зоната сред пръстите на ръцете или краката. Подсушете и намазвайте с маслото 3 следващи вечери.

17. За превенцея против настинки – всеки ден се изяжда по супена лъжица мед смесена с чаена лъжица лечебно масло.

Лечение със семената на черен кимион

1. Семена от черен кимион за предотвратяване от импровизиран аборт – взимат се по 2-3 препечени зърна от подправката 5 пъти дневно. Консумирайте ги 40 дни.

2. Срещу камъни в бъбреците – смесват се по 250 грама мед и семенца от черен кимион. В 170 мл топла вода се разтварят 2 чаени лъжички от сместа и се изпива на гладен корем.

3. Семена от билката при стомашно чревни болести – с 450 мл вряла вода се залива чаена лъжичка дрога. Отварата се оставя да кисне 1/2 час и след това се прецежда. Взима се 3 пъти, преди да се нахраните по 50 мл. Приготвената доза би трябвало да ви стигне за 3 дни.

4. Домашен лосион за разчистване на кожата – в стъклено шише се сипват 50 грама семенца и след това се заливат с 500 мл алкохол (добре е да бъде 75%). Затваряте бутилката компактно и я поставяте на ярко (на прозореца например). Всеки ден би трябвало да я разклащате. Престоява по този начин, 14 дни и след това се цеди. Към нея се прибавя дестилирана вода, с цел да доближи до 20% алкохол.

5. При възпалено гърло – стрийте 4 семенца от подправката на прахуляк и към тях прибавете 2-3 капки зехтин и лъжица мед. Изяждайте по една такава доза 2 пъти дневно. Много потребна рецепта при суха кашлица.

6. За укрепване на организма – запарете в 250 мл вода 3 зърна от подправката. Разделете на равни количества и ги изпийте денем.

Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР