Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията. Той

...
Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията. Той
Коментари Харесай

Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията

Божидар Костадинов е новият заместник-министър на превоза и известията. Той е назначен със заповед на премиера Кирил Петков, заяви държавната осведомителна работа.

От ноември 2020 година до в този момент Костадинов е бил шеф и създател на център с устременост посланичество и бизнес развиване на непознати компании на пазарите в България и района.

Преди това натрупа опит като управител интернационалните продажби. Бил е и съветник интернационално развиване в интернационалните компании, се споделя в известието на държавното управление без да се показва къде и за кого е работил.

Божидар Костадинов има висше обучение в Университета по национално и международно стопанство в София, а магистърска степен по бизнес администрация придобива в Университета в Нант, Франция.

Това е четвъртият заместник-министър в екипа на Николай Събев . Нито един от тях няма обучение в областта на превоза. Единствено Дилян Берковски е магистър по информационни технологии от Техническия университет в Мюнхен.

Останалите двама заместник-министри - Владимир Върбанов и Стоян Новаков са адвокати.

Броят на заместник-министрите в Министерството на превоза и известията набъбна двойно при ръководството на Кирил Петков, макар понижените функционалности. От ресора на ведомството отпаднаха осведомителните технологии, които отидоха в Министерство на електронното ръководство.

Междувременно е освободен Георги Йорданов от поста заместник-министър на опазването на здравето, се споделя още в известието на държавната осведомителна работа. Не са посочени претекстове за неговото освобождение.

Георги Йорданов е някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и беше от в Министерството на здравеопазването, където отговаряше за политиките по публично здраве. За късия си престой във ведомството той се открои с няколко цветни изявления, измежду които това, че България ще търси медицински сестри от Казахстан, Украйна, Беларус и Молдова.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР