Богатият и пъстър културен афиш на Община Русе през месец

...
Богатият и пъстър културен афиш на Община Русе през месец
Коментари Харесай

Изложби и концерти на русенски читалища в културния афиш на Община Русе през септември

Богатият и цветен културен плакат на Община Русе през месец септември се добавя от няколко начинания на открита сцена на площад „ Свобода “ (пред „ Кралска закуска “) с присъединяване на сформира от русенски читалища.

На 22 септември (четвъртък), в 11:30 ч. пред Паметника на Свободата ще бъде открита изложбата „ Пътят на Независимостта “, проведена от НЧ „ Стефан Караджа – 2018 “. В експозицията русенци и гостите на града могат да видят документи, оръжия и военни униформи от интервала 1878 – 1908 година

Същия ден, от 19:00 ч., е началото на концерта, проведен от НЧ „ Ангел Кънчев – 1901 “, в който ще се показват русенските рок групи: „ M.i.G.21 “, „ Hammer Dance “, „ Artifical Comet “.

В концерта на 24 септември (събота), който стартира в 18:00 ч., ще се включат три русенски читалища. НЧ „ Захари Стоянов – 1937 “ показва осъществявания на Балетна школа „ Инфанти “, Вокална школа „ Мелани-Коста “ и Школата по китара към читалището. С Танцов състав „ Карделен “ и Певческа група „ Романтика “ в концерта ще се показа и НЧ „ Гюнеш – 2012 “. Програмата ще приключи с осъществявания на надарените ученици на Танцова групировка „ Стар Денс “ към НЧ „ Христо Ботев – 1908 “ с живописен началник Антония Косева.

В 18:00 ч. ще стартира и неделният концерт на 25 септември (неделя) с присъединяване на Фолклорна група „ Росен здравец “ и Женска фолклорна група „ Дунавски талази “ към НЧ „ Георги Бенковски – 1937 “. С Гайдарски състав и реализатори на национална музика в програмата ще се включи и НЧ „ Стефан Караджа – 2018 “.

Събитията се осъществят с финансовата поддръжка на Община Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР