Бог днес е по-нужен от всякога, защото неверието се шири

...
Бог днес е по-нужен от всякога, защото неверието се шири
Коментари Харесай

Отец Александър Лашков: Шири се агресивно неверие, сега Бог е по-нужен от всякога


Бог през днешния ден е по-нужен от всеки път, тъй като неверието се шири – то е кресливо, нападателно, заема все по-големи пространства в душата на индивида. Това сподели пред БГНЕС отец Александър Лашков от столичния храм „ Света Троица”.

По думите на свещеника, когато човек се отдалечи от Бога, той става като сираче. „ Ние сме като едно малко дете, което се държи за ръката на татко си и по този начин върви в този свят, в случай че я пусне, има заплаха да се изгуби, има заплаха да го връхлетят доста беди и неприятности “, съобщи отец Александър. Според него индивидът без Бог е самичък, уединен и загубен. „ И колкото и да се прави на огромен и на всесилен, той е в действителност едно самотно дете, което желае да бъде и обичано, и водено, а това можем да получим единствено и само, същински, от нашия създател – Бога “, сподели свещеникът.

Отец Александър означи, че днешният празник Света Петдесетница е петдесетият ден след Възкресение Христово.

„ На този ден слиза Светият дух над апостолите и над тези, които са с тях събрани в една йерусалимска къща, в една йерусалимска връхнина “, сподели свещеникът и изясни, че празникът се назовава още и Света троица, „ тъй като в това слизане на Светия дух се демонстрира троичността на Бога “.

„ Светият дух слиза, той е изпратен от второто лице на Света троица – Господ Исус Христос, а изхожда, извира от Бог Отец. Така Бог демонстрира своята троична същина. Бог Отец изпраща Светия дух посредством Господ Исус Христос, по тази причина се назовава и Света троица и честваме на този ден “, разясни отец Александър.

По думите му това е рожденият ден на християнската черква.

„ Слизането на Светия дух във тип на огнени езици въодушевява и преобразява учениците Христови. Те до този миг са изпълнени със боязън и с страх, и се крият, и не смеят да се покажат, само че Свети дух ги въодушевява, той им дава сили и ги прави въодушевени проповедници на Христовото слово “, акцентира отец Александър, като посочи, че „ Свети деятел Петър излиза на този ден, държи една пламенна проповед и три хиляди души се кръщават в името Христово и стават християни “.

В столичния храм „ Света Троица “ бе отслужена архиерейска света литургия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР