Боевете между израелските сили и палестински бойци пред най-голямата болница

...
Боевете между израелските сили и палестински бойци пред най-голямата болница
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Боевете пред най-голямата болница в Газа подтикнаха хиляди да избягат

Боевете сред израелските сили и палестински бойци пред най-голямата болница в Газа накараха хиляди хора да избягат от обширното здравно заведение, само че стотици пациенти и други, разселени от войната, останаха вътре, здравословно положение...

От Асошиейтед прес, 13 ноември 2023 година, 3:08 ч.

Бивка сред израелските сили и палестински бойци пред най-голямата болница в Газа накара хиляди хора да избягат от разтегнатото здравно заведение, само че стотици пациенти и други, разселени от войната, останаха вътре, споделиха здравни чиновници в понеделник.

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус сподели ден по-рано, че организацията на Организация на обединените нации е в контакт с болница Шифа, която съгласно него е била без електричество и вода в продължение на три дни, и означи, че пукотевица и бомбардировки отвън съединяване „ изострят към този момент сериозните условия. "

„ За страдание, болничното заведение към този момент не действа като болница “, сподели той в обява в X, преди прочут като Twitter.

Пациентите в болничното заведение включват десетки бебета, изложени на риск от гибел заради липса на електричество, споделиха здравни чиновници в заведението.

Повече от две трети от популацията на Газа от 2,3 милиона са напуснали домовете си от началото на войната.

Град Газа, най-голямата градска зона на територията, е фокусът на акцията на Израел за смазване на Хамас след смъртоносното навлизане на екстремистите на 7 октомври в Южен Израел, което сложи началото на войната.

Повече от 11 000 палестинци, две трети от които дами и малолетни, са били убити от началото на войната, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа, което не прави разлика сред гибелта на цивилни и бойци. Около 2700 души са оповестени за изчезнали.

Повече от 1200 души в Израел починаха, множеството от тях при офанзивата на Хамас, а към 240 заложници бяха взети от Израел в Газа от палестински бойци.

В момента:

— Хиляди бягат от основната болница в Газа, само че стотици, в това число бебета, към момента в капан от борби

— Болниците имат специфична отбрана съгласно разпоредбите на войната. Защо са на прицела в Газа?

— Увереността на Байдън в Израел отстъпва пред сложността и жертвите на една брутална война

— Атаки на ливанската група Хизбула раниха 7 израелски бойци, 10 други по границата с Израел

— Съединени американски щати организират въздушни удари против Иран- подкрепяни групи в Сирия, отмъщаващи за офанзиви против американски войски

— Намерете повече от отразяването на AP на https://apnews.com/hub/israel-hamas-war

Ето какво се случва в последната война сред Израел и Хамас:

КАИРО — Много разселени Палестинци, дружно с някои медицински пациенти, са напуснали най-голямата болница в Газа, която е обкръжена от израелските сили, сподели здравен чиновник на Организация на обединените нации в понеделник.

Около 650 пациенти, 500 здравни служащи и почти 2500 разселени хора остават в обширния болничен комплекс Шифа, сподели Мохамед Закут, шеф на лечебните заведения в Газа. Това би означавало доста отклоняване от уикенда, когато здравните управляващи в Газа споделиха, че към 1500 пациенти, дружно с 1500 медицински служащи и 15 000 разселени хора са били в Шифа.

Израел силите и въоръжените бойци на Хамас са водили тежки борби отвън Шифа и някои болнични чиновници споделиха, че Шифа е била под блокада, като тези вътре са били приковани от израелски огън. Израел сподели, че е предложил безвредно прекосяване на тези, които желаят да изоставен.

Ситуацията в Шифа се утежни през уикенда, като лекарите оповестиха, че последният генератор е отпаднал гориво, което докара до гибелта на няколко пациенти, в това число недоносени бебета.

Официален представител на Организация на обединените нации сподели в понеделник, че доста от разселените са избягали от комплекса и че някои фамилии са взели родственици със междинни пострадвания при тях. Той сподели, че останалите пациенти се нуждаят от специфични процедури за евакуация, в това число оборудвани коли за спешна помощ, които да ги откарат до египетските лечебни заведения. Служителят пожела анонимност, защото не беше акредитиран да приказва с публицисти.

___

Авторът на Associated Press Сами Магди способства.

ЙЕРУСАЛИМ — Израелското държавно управление блокира излъчването в Израел на обвързвания с Хизбула, основан в Бейрут новинарски канал Al Mayadeen TV.

„ Излъчванията, които се разпознават с врага, са нездравословни за сигурността на страната и би трябвало да бъдат блокирани “, написа министърът на връзките Шломо Кархи в взаимно изказване с министъра на защитата Йоав Галантно.

Миналия месец държавното управление утвърди изключителни разпореждания, позволяващи му да блокира военновременните интервенции на непознати канали, които счита за враждебни на страната. Кархи също настоя да затвори израелския офис на основаната в Катар Ал Джазира, само че Доха управлява напъните за освобождение на заложници, хванати от Южен Израел по време на кървавото навлизане на Хамас на 7 октомври, а израелското държавно управление не е придвижило напред проекта си.

БЕЙРУТ — Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус сподели, че организацията на Организация на обединените нации е в контакт с болница Шифа късно в неделя, която съгласно него е била без електричество и вода в продължение на три дни.

„ Непрекъснатите стрелби и бомбардировки в региона изостриха към този момент сериозните условия “, сподели той в обява в X, известна преди като Twitter. „ За страдание, болничното заведение към този момент не действа като болница. “

Няколко благотворителни организации и филантропични организации, които поддържат Shifa, споделиха на Associated Press, че не са съумели да се свържат с болница през целия ден.

БУКУРЕЩ, Румъния — Група от 86 румънски жители бяха евакуирани в неделя от линията Газа в Египет, заяви румънското външно министерство.

Последната група евакуирани напуснаха Газа през граничния пункт Рафа и бяха на път за Кайро, се споделя в известието. По-рано в неделя 41 румънци бяха превозени със аероплан до Румъния от Египет, откакто бяха евакуирани от Газа, с което общият брой стана 134 от началото на спора с Израел.

Откакто Хамас започва своя при офанзива против Израел на 7 октомври е доказано, че са убити минимум петима румънски жители. Шестима румънци, които имат двойно румънско-израелско поданство, също са измежду заложниците, държани от Хамас.

Междувременно външният министър на Албания сподели в неделя, че първите албански жители, майка и четирите й деца бяха евакуирани от Газа. Игли Хасани разгласява в X, прочут преди като Twitter, че петимата души са в сигурност в Египет, „ до момента в който ние продължаваме процедурите за връщането им в Албания допустимо най-скоро. “

Хасани благодари на Израел и Египет за тяхното съдействие и миграцията на Организация на обединените нации и на Международния комитет на Червения кръст за тяхната поддръжка „ в тази комплицирана интервенция. "

Също В неделя група от 32 бразилци беше на път за Кайро, откакто им беше разрешено да преминат от Газа в Египет, съгласно изказване на бразилското външно министерство, оповестено на X. От Кайро групата ще лети за Бразилия със аероплан, принадлежащ на Бразилските въоръжени сили. Те би трябвало да дойдат в понеделник вечерта.

БЕЙРУТ — Йорданският външен министър Айман Сафади сподели в неделя, че е помолил ръководителя на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел да кандидатства същите „ правни, морални учредения “ за поддръжката си за Украйна, с цел да „ дефинира своята позиция по отношение на военните закононарушения на Израел “. ) филантропична алена линия в неговата варварска война против жителите на Газа “, сподели Сафади в X, прочут преди като Twitter. „ Послание до района: Самоличността на агресора и жертвата дефинира приложимостта на интернационалното право. “

Водещи истории

ABC News Live < /h3>

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Права за дискретност на мрежата на ABC NewsВашите права за дискретност на щата Съединени американски щати Политика за дискретност онлайн на децата Реклами въз основа на интересиВсичко за Nielsen MeasurementУсловия за използванеНе продавайте и не споделяйте Моята персонална информацияСвържете се с нас © 2023ABC Newswindow['__abcnews__']={ " app ":{ " uid ": " abcnews ", " mode ": " universal ", " apiEnv ": " prod ", " envName ": " prod ", " cdnPath ": " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client ", " webpack ":{}, " nochunks ":false, " allowMocks ":true, " mockDataPort ":1981, " inclPgCSS ":true, " assets ":{ " scripts ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/abcnews.js ", " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/prism-story.js " ], " stylesheets ":[ " //assets-cdn.abcnews.com /abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/css/fusion.css ",null, " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/css /prism-story.css " ]}, " device ": " desktop ", " edition ":{ " key ": " ", " translations ":{}}, " flags ":{ " banner ":true, " nav ":true, " footer ":true, " anltcs ":true, " localAPI ":false, " enableDistroAPI ":false}, " tms ":{ " enabled ":true, " env ": " dev ", " етикет ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/prod/Bootstrap.js ", " tagNS ": " Bootstrapper ", " emitEvent ": " tms:ready ", " loadScript ":false, " loadAsync ":true, " frameTag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/embed_privacy_prod/Bootstrap.js " }, " environment ": " prod ", " debug ":{ " on ":false }}, " реклами ":{},

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР