Боетв Пловдив води с 2:1 на Славия в един от

...
Боетв Пловдив води с 2:1 на Славия в един от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Славия намали на Ботев

Боетв Пловдив води с 2:1 на Славия в един от най-интересните 1/8-финали от шампионата за Купата на България. Резултатът бе открит след единствено 3 минути игра от Тодор Неделев, а в 27-ата, още веднъж той повиши на 2:0. В началото на втората част Славия върна едно попадение посредством резервата Калоян Кръстев.

Двубоят се организира при много тежки метеорологични условя на стадион „ Славия” в Овча купел. Днес през целия ден в София вали сняг, който ще затрудни играчите на двата отбора. Въпреки напъните на домакините да приготвят терена в най-благоприятен тип, той към момента е затрупан със сняг.

Двубоя може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък ще проследим срещата онлайн минута по минута.

Мачът нямаше по какъв начин да стартира по по-добър метод за гостите от Пловдив, които съумяха да излязат напред в резултата още в 3-ата минута на срещата. Обичаният обвинен Тодор Неделев съумя да се разпише при една от първите офанзиви на „ канарчетата” в мача. Костадин Ничев откри Лазар Марин отляво, който видя свободния в наказателното поле Тодор Неделев и незабавно му подаде. Необезпокояваният от никого Неделев стреля неотложно с левия крайник и изненада вратаря на домакините Георги Георгиев.

Определено в първите минути отборът на Ферарио Спасов се приспособи по-добре към тежкия терен в столицата и имаше самодейността първоначално. Постепенно играчите на Славия се отърсиха от първичния потрес и бързия гол, и на собствен ред проведоха няколко положителни офанзиви.

Димитър Велковски на два пъти се опитва да тормози вратаря на Ботев, който обаче и в двата случаи се оправи. При втория обаче, в 18-ата минута, Янко Георгиев със сетни старания мазета в корнер.

В 27-ата минута още веднъж Тодор Неделев се разписа и значително наклони везните в интерес на „ жълто-черните”. След положително включване на Филип Филипов отдясно, топката бе центрирана към Неделев на границата на наказателното поле на Славия. Атакуващият футболист на гостите прозорливо прескочи топката и тя попадна в негов съотборник зад тила му, който по отличен метод съумя да го изведе зад защитата на домакините. Неделев настройки топката на левия си крайник и с удар под плонжа на вратаря, направи резултата 2:0.



Още в идната офанзива Ботев бе доста покрай трети гол, само че този път Антонио Вутов не уцели вратата.

До края на първата част домакините по този начин и не откриха отговор на предизвикването и разумно се отдръпна на отмора с два гола пасив. Няколко минути пред последния съдийски сигнал за първата част Неделев имаше нова опция да се разпише, само че този път изстрелът му бе отразен от вратаря Георги Георгиев.

Славия стартира по-добре втората част и в началните минути стигна до две положителни благоприятни условия посредством Георги Йомов. Първият удар на Йомов бе избит в последния миг от защитник на Ботев, който почисти в корнер, до момента в който при втората опция вратарят на гостите се оправи и избави.

СЛАВИЯ – БОТЕВ ПД 1:2

0:1 Неделев 3', 0:2 Неделев 27', 1:2 Кръстев 60'

Стадион: "Славия ", София

Рефер: Георги Кабаков

Славия: Георги Георгиев, Петър Патев, Емил Виячки, Андреа Христов, Димитър Велковски, Георги Йомов, Янис Карабельов, Милен Гамаков, Радослав Кирилов, Галин Иванов, Илиан Мицански (Калоян Кръстев 50')

Старши треньор: Златомир Загорчич

Ботев Пд: Янко Георгиев, Филип Филипо,в, Станислав Работов, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Костадин Ничев, Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Антонио Вутов

Старши треньор; Ферарио Спасов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР