Боецът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Лиото

...
Боецът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Лиото
Коментари Харесай

Завръщането на помъдрелия Дракон: Животът е битка

Боецът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в междинна категория Лиото "Драконът " Мачида се завръща в Октагона по-мъдър от преди.

Той се оказа с 18-месечно наказване, което му бе наложено от Американската антидопингова организация (USADA), защото даде позитивен допинг тест за неразрешено вещество, което той призна, че е взимал, само че не е знаел, че е в неразрешения лист на организацията. През времето прекарано отвън спорта, той спрял да се съпоставя с другите бойци и се съсредоточил върху себе си: "Какво мога да направя, с цел да стана по-добър човек? Какво мога да направя, с цел да е любувам на живота си? ", съобщи Мачида, задавайки тези въпроси към себе си през това време.

"През последната година и половина аз мислих за нещата отвън спорта, за това по какъв начин да се любувам на живота си. Нашият живот е борба. Когато нещо се случи в живота ви, от време на време не знаете по какъв начин да действате и какво да вършиме. Това се случи с мен незабавно, откакто бях осъден за използването на допинг. В началото бях доста под напрежение. Бях прочувствено обиден. След това, няколко месеца по-късно, можех да продължа напред. Но беше мъчно, тъй като трябваше да приема това, което ми се случва. Когато не приемате ориста си, вие ще се тревожите още веднъж и още веднъж ", съобщи Мачида.

И откакто Мачида приел ориста си, той почнал да гледа от положителната страна на нещата.

"Започнах да узнавам разнообразни неща, разнообразни умения, които имам. Научих се да сготвям. Прекарвах повече време със фамилията си. Дадох повече внимание на родителите си. Можех да пътувам повече. Можех да се насладя на живота. Когато се намирате в борба, нямате време. Замислих се позитивно и си споделих: "Това ще ми помогне ". Това, което мога да кажа в този момент, е, че съм доста по-мъдър. Имам повече опит. Всичко ми дава повече сила, добави той.

Все отново Мачида съобщи, че желанието му да бъде най-хубавия в света на смесените бойни изкуства не е изчезнало. Това е огън, който гори блестящо.

"Все още желая да съм първенец. Това е изгарящо предпочитание. Това е повода да се върна, няма друга. Обичам да преследвам фантазиите си. Това е, което желая да направя ", приключи Мачида.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР