БОЕЦ внесе сигнал до парламента срещу главния прокурор Иван Гешев.

...
БОЕЦ внесе сигнал до парламента срещу главния прокурор Иван Гешев.
Коментари Харесай

Предполагаемото изнудване на фирма Жоси от Иван Гешев стигна до Парламента

БОЕЦ внесе сигнал до Народното събрание против основния прокурор Иван Гешев.

Според гражданското придвижване в показаните документи има обосновани подозрения за осъществени закононарушения от страна на обвинител номер 1.

Публикуваме поста на БОЕЦ, оповестен на профила на придвижването във " Facebook ", без редакторска интервенция:

ВАЖНО!

БОЕЦ изиска от Парламента да проверява Гешев за.

Днес, 20.12.2021г. БОЕЦ внесохме сигнал до Парламента с данни и документи водещи до обосновани подозрения за осъществени закононарушения от основният прокурор Иван Гешев. Сигнала е адресиран до Комисията за противопоставяне и битка с корупцията, както и до парламентарните групи на " Продължаваме промяната” и " Демократична България”.

Очакваме незабавна реакция от депутатите, формиране на инспекция и чуване пред Комисията на Георги Борисов Георгиев – Председател на УС на Групово дело " БОЕЦ” и на Георги Цолов Георгиев – притежател на компания " ЖоСи” ООД. Убедени сме, че смяната и действителната битка с корупцията би трябвало да стартира от най-високите равнища на властта, както и че отстраняването от поста основен прокурор на Иван Гешев е наложително изискване за тази битка.

На 08.12.2021г. в предаването на Люба Кулезич " Честно казано” по телевизия Евроком, Георги Георгиев от БОЕЦ и неговият адаш, притежател на " ЖоСи” ООД показаха обстоятелства и доказателства за присъединяване на Иван Гешев в редица закононарушения свързани с ограбването и унищожаването на " ЖоСи”, в това число и данни за незаконно безучастие на основния прокурор и прикриване на скица за източване на Данък добавена стойност посредством която е ощетен държавният бюджет в големи размери.

На 15.12.21г. в уеб страницата за проверяваща публицистика BIRDD.BG бе оповестено взаимно журналистическо следствие направено дружно с БОЕЦ, в което се съдържат данни за присъединяване на основният прокурор Иван Стоименов Гешев в незаконна корупционна скица. Той е бил сезиран за икономическо закононарушение (схема за сиво счетоводства и източване на ДДС) осъществено от един от съдружниците във компания " ЖОСИ” ООД, като към него се е обърнал другият съучастник – Георги Цолов Георгиев. За да окаже помощ на Георгиев, Иван Гешев реализира с него спогодба да му бъде трансфериран дял от компанията в размер на 20%, като показва и собствен непосредствен (неговият татко Стоимен Гешев), който да бъде вписан, като съучастник, както и насочва Георгиев към съответен юрист за осъществяване на договорката – Велимир Атанасов. Вместо 20% на Стоимен Гешев са трансферирани 2%, които по оценка към оня интервал са на стойност към четвърт милион лв.. След това " разминаване” Георги Цолов Георгиев споделя, че Гешев и цялата прокуратура се обръщат против него и вследствие на това бизнесът му е бил ограбен, а той в продължение на седем години е подложен на репресии от прокуратурата. В резултат на дейностите на Гешев е прикрита и схемата за източване на Данък добавена стойност, което нанася вреди на държаният бюджет в големи размери. На 16.12.2021г. БОЕЦ внесохме сигнали по проблема против Гешев до Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, като на 17.12.2021г. от отдел " Икономическа полиция” на ГДНП бяхме известени, че формирана инспекция и към този момент се работи по нея.

Сега чакаме реакцията и дейностите на българският Парламент и ръководещото болшинство декларирало, като собствен приоритет битката с корупцията, правосъдна промяна и оставката на Гешев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР