БНТснимка; БулфотоЗапочна ветроходната регата Кор Кароли 2020. Тази година стартът

...
БНТснимка; БулфотоЗапочна ветроходната регата Кор Кароли 2020. Тази година стартът
Коментари Харесай

Започна ветроходната регата Кор Кароли 2020

БНТ

снимка; Булфото

Започна ветроходната регата " Кор Кароли 2020 ". Тази година стартът на влиятелното интернационално съревнование беше даден в Бургас, а крайната точка е заливът във Варна.

Тазгодишното издание на регатата " Кор Кароли " стартира със зрелищни гонки в Бургаския залив. Жителите и гостите на морския град можеха да следят с невъоръжено око ветроходното съревнование.

Пламен Георгиев, основен арбитър на регатата: Първа става яхтата, която има най-хубаво число, съгласно което се мери поправеното време и идва за най-кратко време по цялата отдалеченост на ветрено-подветрено спортно разстояние. И това е една от крайбрежните гонки, които ще вършим.

Регатата " Кор Кароли " се организира юбилейно за 20-та поредна година. Това лято, поради пандемията обаче, по-малко чужденци са декларирали присъединяване.

Капитан Тома Томов, уредник на регатата: Има две украински лодки. Има доста лодки под непознат байрак, само че това са български лодки под непознат байрак, за жалост. Традицията би трябвало да продължава, традицията би трябвало да се поддържа. Днес сме едни, на следващия ден ще бъдат други наши почитатели, които би трябвало да продължат и да разпространяват този спорт.

Очакват се към 40 ветроходни яхти с екипажи от общо 250 души да се състезават два дни в Бургаския залив, след което през уикенда да финишират във Варна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР