БНТЩе отидат ли британците до урните точно преди Брекзит -

...
БНТЩе отидат ли британците до урните точно преди Брекзит -
Коментари Харесай

Британските депутати гласуваха закон за блокиране на Брекзит без сделка

БНТ

Ще отидат ли британците до урните тъкмо преди Брекзит - отговорът ще стане явен по-късно през днешния ден, в случай че Борис Джонсън внесе предложение за нови избори в Народното събрание. В следващия трагичен ден в Уестминстър, предотвратиха ли депутатите опцията за овакантяване на Европейския съюз без договорка - въпрос към Веселин Паунов - сътрудник на БНР в Лондон, който наблюдава целия ден на въпроси и отговори, и диспути.

С 329 гласа " за " против 300 " срещу " депутатите в Камарата на общините нанесоха второ проваляне на държавното управление на Борис Джонсън в границите на два дни, като гласоподаваха за отлагането на Брекзит и за блокирането на Брекзит без договорка на 31 октомври. Освен, несъмнено, в случай че по някакъв неведом метод, в това време договорка не бъде реализирана.

Това не значи, че изцяло отпада опцията в бъдеще страната да излезе без договорка. В този случай става дума за избраната дата за Брекзит - 31 октомври.

Тази вечер следва още едно гласоподаване, тъй като проектозаконът мина в така наречен фаза на комисиите, в която депутатите могат детайлно да разискват плана и да оферират промени.

След това законопроектът ще премине за разискване и гласоподаване в Камарата на лордовете. Ако той стане закон, това ще задължи Борис Джонсън да изиска отсрочване на Брекзит.

Джонсън съобщи, че не може да се съгласи с ново отсрочване и връщане в Брюксел да договаря още веднъж, по тази причина ще свика нови избори, с цел да може народът да си каже думата. Очаква се той да внесе процедурата за това в Народното събрание след втория избор довечера. Проблемът за Джонсън е, че с цел да бъде почетено настояването му за избори, то би трябвало да бъде утвърдено от две трети от депутатите, което ще стане мъчно. Особено, като се има поради, че той загуби болшинството си в Камарата на общините.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР