БНТРусе е сред малкото големи градове в страната, където все

...
БНТРусе е сред малкото големи градове в страната, където все
Коментари Харесай

Как и къде да изхвърляме предпазните маски и ръкавици след употреба

БНТ

Русе е измежду дребното огромни градове в страната, където към момента няма регистриран случай на ковид. Хората всеобщо употребяват защитни маски и съблюдават всички изключителни ограничения.

Днес в Русе е пусто. 5 КПП-та пазят града от болестта. Те са ситуирани както по първокласните, по този начин и по второстепенните пътища. Шофьорите прецизно съблюдават новите правила за придвижване. Самите те приканват за повече надзор и съзнание.

Под карантина в русенска област са 200 души. А шивашките компании в града всеобщо създават маски. И хората всеобщо ги употребяват. Знаем ли обаче по какъв начин вярно да ги унищожим след използването им?

Милена Милчева - представител на шивашка компания: Те са текстилни, три пласта, памучни.

Задължително с тях се доставят медицинските служащи. През стоматологичния кабинет на доктор Борислав Петров всеки ден минават приблизително по 20 пациенти.

Д-р Борислав Петров - стоматолог: След всеки от тях, аз променям ръкавиците и на час - час и половина променям маската. Сами можете да сметнете колко е това. Естествено, употребяваните ролки, маски, ръкавици запазвам в специфичен резервоар, който ми е възложен от компания за биологични боклуци.

И трите компании, които се занимават със събирането на рискови боклуци в Русе, отхвърлиха да застанат пред камерата на " По света и у нас ", само че обясниха, че ги съхраняват в резервоар в склад, след което ги изгарят. Заради дефицита на маски за еднократна приложимост, в лечебните заведения употребяват за многократна.

Д-р Ивелин Йоцов - шеф на болница: Перат се настрана, минават през стерилизационно и на идващия ден се раздават отново на хората в самостоятелни пакетчета.

Хората, които към този момент всеобщо носят маски, също би трябвало да ги унищожават.

Даяна Ангелова: Според мен, би трябвало да се изхвърли в кошче за отпадък след първото приемане.

Преди да се изхвърли в контейнера обаче, маската би трябвало да се сложи в найлонов плик, поучават от здравната ревизия.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР