БНТОтново безрезултатно завърши срещата между главния преговарящ на ЕС Мишел

...
БНТОтново безрезултатно завърши срещата между главния преговарящ на ЕС Мишел
Коментари Харесай

Отново без резултат при преговорите за Брекзит

БНТ

Отново безуспешно приключи срещата сред основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние и английския министър за Стивън Баркли, гласи известие на Еврокомисията.

Мишел Барние акцентира на срещата с Баркли, че е извънредно значимо съглашението за овакантяване да включва изцяло функционално решение, позволяващо да се избегне твърдата граница на остров Ирландия, да отбрани цялата стопанска система на острова и целостта на единния пазар.

Главното затруднение пред съглашението сред Европейски Съюз и Англия е ситуацията за бекстопа – това е особения режим, който ще разреши на Северна Ирландия краткотрайно да остане в митническия съюз на Европейски Съюз и единния европейски пазар след реализирането на Брекзит.

Англия не е съгласна на бекстоп във типа, който е препоръчан в плана за съглашение с Европейски Съюз. И Брюксел не е склонен със настоящето предложение на Лондон за въвеждането на обединен митнически режим за селскостопанската продукция и питателните артикули на остров Ирландия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР