БНТОрганизацията на обединените нации (ООН) може да няма достатъчно пари,

...
БНТОрганизацията на обединените нации (ООН) може да няма достатъчно пари,
Коментари Харесай

ООН може да остане без пари за заплати следващия месец

БНТ

Организацията на обединените народи (ООН) може да няма задоволително пари, с цел да заплати заплатите на своите чиновници идващия месец, оповестява Ройтерс.

Генералният секретар на организацията Антонио Гутериш съобщи, че е доближат " най-големият недостиг от десетилетие насам ". " През ноември няма да имаме задоволително пари, с цел да покрием разноските за заплати. Работата ни и промените, които вършим, са изложени на риск. ", добави ръководителят на организацията, в която членуват 193 страни.

Съединени американски щати дават най-вече пари за Организация на обединените нации, като обезпечава 22% от възлизащия на 3,3 милиарда $ постоянен бюджет на Организация на обединените нации. От него се заплаща за работа в политическата, филантропичната, икономическата и обществената сфера, както и за разоръжаване. Вашингтон дължи 381 милиона $ за предходната година, както и 674 милиона за 2019 година

Генералният секретар Антони Гутериш се ангажира с понижаване на разноските и провеждането на промени. Вече бяха въведени някои ограничавания, като възбрана на овакантените постове да се назначават нови хора, както и възнаграждение единствено на най-належащите пътувания.

Работата на централите на Организация на обединените нации в Ню Йорк, Женева, Виена и Найроби ще бъде наранена от рестриктивните мерки и неналичието на пари.

Мироопазващите задачи на Организация на обединените нации имат обособен бюджет, който възлиза на 6,7 милиарда $ за годината. Съединени американски щати покриват 28% от този бюджет, само че към този момент оповестиха, че няма да дадат повече от 25 на 100, колкото изисква американското законодателство.

Най-много пари от бюджета за мироопазващи задачи се харчат в Етиопия, Индия, Бангладеш, Непал и Руанда. Организация на обединените нации заплаща към 1428 $ на месец за всеки боец, който поддържа.

Ръководителите на мироопазващите интервенции напомнят, че костват по-малко от половин % от това, което се харчи за защита.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР