БНТНелегални екскурзоводи в Несебър установиха при проверки експерти от Министерството

...
БНТНелегални екскурзоводи в Несебър установиха при проверки експерти от Министерството
Коментари Харесай

Разкриха нелегални екскурзоводи в Несебър

БНТ

Нелегални екскурзоводи в Несебър откриха при инспекции специалисти от Министерството на туризма и от Комисията за отбрана на потребителите. Проверени са 15 туристически рейса, като инспекторите са открили, че в 12 от тях екскурзоводите работят по разпоредбите, останалите 3-ма обаче подлежат на наказания.

Внезапна инспекция на полска група в Стария Несебър откри, че екскурзоводът им не има идентификационна карта.
Елеонора Добрева - специалист в Министерството на туризма: Съответно не е вписан в листата на правоспособните екскурзоводи, за което сега КЗП сформира констативен протокол.
Проверките са поради множеството сигнали за нерегламентирани туристически действия, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Едната от екскурзоводките беше с подправена карта за екскурзовод, формирана от нейния шеф и незабавно се сформира акт за административно нарушаване, хиляда лв. е санкцията.
Лицензираните екскурзоводи споделят, че непрестанно подават сигнали за нелоялна конкуренция.
Ивелина Иванова - екскурзовод: Подбиват цените и работят на половин цена, безусловно ни вземат работата. Най-оборотните екскурзоводи сега са нелицензираните. И са ангажирани от всички компании.Йоланта Иванова - екскурзовод: Туристът при всяко състояние е ощетен, защото доста постоянно туристите не получават това, което би трябвало да получат, просто няма по какъв начин да го получат.
От Министерството на туризма споделиха още, че всеки туроператор е задължен да наема единствено лицензирани екскурзоводи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР