БНТкадър: БНТОт полунощ отварят отново нощните заведения и разрешават груповите

...
БНТкадър: БНТОт полунощ отварят отново нощните заведения и разрешават груповите
Коментари Харесай

От полунощ отварят отново нощните заведения

БНТ

кадър: Българска национална телевизия

От среднощ отварят още веднъж нощните заведения и позволяват груповите тържествата навън и закрито- сватби, кръщенета, балове. Това оповестиха от здравното министерство. Само преди три дни беше издадена тъкмо срещуположната заповед, с която затвориха същия вид заведения.

След среща с представители на Българската асоциация на заведенията от здравното министерство трансформираха мнението си за затварянето на нощни клубове и питейни заведения и за ограничение до 30 индивида на събиранията.

" Ангажиментът, който поеха хората, чийто представители са до мен, беше, че всички визити и действия, които сега се позволяват да се осъществят, ще бъдат проведени при непоколебим надзор от тяхна страна и от наша страна ", съобщи зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Браншът е предложил правила за нощните заведения. Според тях в бар би трябвало, всеки един човек би трябвало да разполага с 1 квадратен метър лично пространство или на една маса не може да бъдат повече от четирима души. При тържествата позволеното пространство на човек е метър и половина. Освен това остава наложително личният състав да е с маски и да бъде осъществявана непрекъсната стерилизация. Ще бъде мерена и температурата на посетителите на входа.

" Ние поехме тази самодейност, откакто дни по ред имаше скупчвания на хора по улици и площади без никаква отдалеченост, без никакви маски, без никакви дезинфектанти и не разбирам за какво браншът на заведенията би трябвало да сме изкупителни жертви и да се слагаме на първа линия като най-опасни и най-заразни ", съобщи ръководителят на Асоциацията на ресторантъорите Ричард Алибегов.

Според данни на работодателите в нощните заведения работят към 80 хиляди души, които сега стоят без работа.

" И не става дума единствено за заведения, има ужасно доста съпътстващи сектори, има актьори, има реализатори, има диджеи, таксиметровите компании също се обърнаха към нас ", изясни ръководителят на Асоциацията на ресторантьорите Ричард Алибегов.

Здравното министерство обаче ще продължи да следи обстановката с броя на инфектираните у нас. Постигната е обаче спогодба, преди ведомството да издаде нова възбрана, да се съветва с сектора.

" Считаме и двете страни че заслужават доверие от позиция на сигурност и сигурност на хората, които посещават тези места ", съобщи зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Заведенията, които не съблюдават разпоредбите за сигурност ще бъдат затваряни, заканиха се още от здравното министерство.

 
 
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР